La confirmació ja ha arribat. Vidreres té el permís de la Generalitat de Catalunya per constituir el seu propi cos de Policia Local. El procés serà esglaonat però en els pròxims anys acabaran substituint els actuals vigilants municipals.

El passat juliol, el ple de l'Ajuntament va aprovar l'inici de l'expedient per crear un cos policial. El govern de CiU encapçalat per l'alcalde, Jordi Camps, feia mesos que hi treballava. L'objectiu, segons ha explicat el batlle, és "augmentar la seguretat dels veïns". Vidreres té en l'actualitat 11 vigilants municipals i la intenció és "poder tenir una xifra semblant però de policia", va dir reconeixent que els vigilants fan "una bona tasca".

Amb tot, tenir un cos de policia propi, té uns avantatges, va prosseguir l'alcalde. Així, més "de garantir una major seguretat al poble" també "donarà la possibilitat que es puguin començar a rebre denúncies" evitant que els veïns s'hagin de desplaçar fins a Santa Coloma de Farners quan hagin de denunciar alguns fets delictius. Per tant, "es podrà donar més servei", va afegir Camps descartant que hi hagi més delinqüència.

El procés per disposar d'una policia local és el mateix per a tots els municipis i és la Junta de Seguretat de la Generalitat qui l'autoritza. Amb tot, els municipis de més de 10.000 habitants tenen l'aprovació assegurada mentre que els municipis amb menys habitants ho han de justificar i s'estudia la seva necessitat i idoneïtat pel volum de casos que pugui tenir. A Vidreres hi ha uns 8.000 habitants, 6.000 al nucli i la resta en urbanitzacions i barris adjacents mentre que a l'estiu poden arribar a 10.000. A més, va explicar Camps, es troben situats prop de localitats turístiques com Lloret o Tossa, fet que ha afavorit que la Junta de Seguretat aprovés el passat 9 de setembre la creació del cos i així ho va comunicar el mateix conseller d'Interior, Jordi Jané, a l'alcalde.

Ara, l'Ajuntament està a l'espera d'acabar de completar unes dades que els han demanat. Llavors, s'haurà de començar a preparar la creació del cos amb una partida als pressupostos de 2016. Tot es farà de forma progressiva, va dir Camps, "però esperem que en els pròxims 4 anys estigui creada i en ple funcionament" i, mentrestant, conviuran amb els vigilants. Les places d'agents seran per oposició i hauran de passar les proves pertinents i anar a l'escola de policia.