El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar dilluns modificar «en el menor temps possible» l'ordenança municipal de possessió d'animals per permetre la presència de gossos a les platges. La moció, presentada pel grup d'ICV-EUiA, també proposava habilitar aquests espais durant el 2016 i fer una campanya de conscienciació per ser «acurats i respectuosos» amb les zones habilitades.

En l'explicació de la moció, el regidor d'ICV-EUiA, Miguel Gracia, va explicar que la doble intenció de la proposta. Primer, trobar una zona d'esbarjo per a les mascotes i els seus propietaris a les platges però també, va prosseguir, per atraure un nou turisme «pet-friendly», és a dir, de turistes que els agrada viatjar amb mascotes.

Gracia va recordar que l'article 37.6 de l'actual ordenança d'animals diu que «queda prohibit l'accés i circulació durant tot l'any, en totes les platges del terme municipal» i que quan es va aprovar, l'abril de 2004, «no existia l'actual conscienciació i exigència sobre els drets dels animals», va finalitzar posant d'exemple municipis com Castelló d'Empúries o Torroella de Montgrí on tenen espais habilitats.

Tots els grups van donar suport a la proposta. Amb tot, van coincidir que es tracta d'un punt de partida que caldrà treballar, incidint sobretot en què caldrà delimitar els espais i decidir si es permet tot l'any o si és temporal.

«Haurem de mirar molt bé com conjugar-ho, l'època de l'any, si en horari reduït o quin espai es busca», va valorar l'alcalde, Jaume Dulsat, que va veure la iniciativa «molt correcte». El batlle coincidia però amb les opinions de grups com C's o el Millor que apuntaven a trobar espais lluny de les platges amb més ocupació del municipi.

Des del Millor, Marc Fuertes, va dir que aposten per una mesura temporal i en espais on es creïn «menys molèsties». Antonio Lorente (PSC), apel·lava a la responsabilitat dels propietaris amb la neteja, i des d'ERC-Avancem, Jordi Orobitg va incidir en què la higiene de l'espai «és fonamental», el mateix que va opinar Jorge Hernández de Ciutadans. PP?i en Lloret sí, se Puede, no van intervenir.