El Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar -impulsat per la Generalitat, l'Ajuntament i el sector empresarial- que ha de definir el futur del municipi com a destinació, passarà a ser una prioritat del Govern català. Aquesta setmana, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya aprovarà l'acord de Govern i farà que el Pla deixi de ser un projecte del Departament d'Empresa i Ocupació per "passar a formar part de la política de Govern". Així ho va avançar ahir l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, coincidint amb la presentació de la jornada "Repensa Lloret", que se celebrarà el pròxim 4 de novembre i on, amb veïns i empresaris, es posarà sobre la taula quin model de ciutat es vol.

D'entrada, l'acord de la Generalitat suposarà un pas important per al Pla de Reconversió Turística. A efectes pràctics, significa que tindrà més força, en formar part de les polítiques prioritàries del Govern i deixar de formar part d'un projecte d'una conselleria i permetrà optar a més finançament.

L'anunci el va fer ahir l'alcalde aprofitant de la presentació de la jornada "Repensa Lloret" organitzada per l'Ajuntament i Lloret Turisme. Se celebrarà al Palau de Congressos Olympic el 4 de novembre i serà una jornada gratuïta oberta a tots els ciutadans i sectors de Lloret. Segons va explicar el regidor de turisme, Joan Gou, l'objectiu és "crear un espai de reflexió i diàleg on la ciutadania pugui parlar del model de turisme, però sobretot del model de ciutat que volen, ja que en el cas de Lloret, estan intrínsecament lligats".

La jornada comptarà amb ponents rellevants en el sector com el professor de màrqueting públic d'Esade, Toni Puig, el professor de Turisme a la UdG i exdirector d'Insetur, José Antonio Donaire, l'expert en innovació hotelera, Fernando Gallardo, o l'exdirector general de Comerç de la Generalitat, Jaume Angerri, entre altres.

Per Pau Canaleta, consultor de la jornada, va explicar que "el principal atractiu d'aquesta jornada rau en que tindrem l'oportunitat de poder compartir els coneixements d'aquests professionals de diferents àmbits i l'experiència local que aporten els ciutadans i altres teixits com poden ser l'econòmic, empresarial i social".

Els interessats a participar en la jornada del novembre s'hi poden apuntar a repensa.lloretdemar.org.

Per la seva part, l'alcalde va destacar durant la presentació que "Lloret fa anys que treballa sobre el model turístic de Lloret, al 1998 es va crear l'Agenda Local i aquest 2015 hem aprovat el Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret". La "contínua reflexió sobre el model turístic -va afegir Dulsat- és positiva i mostra que la ciutat, i els seus agents, estan permanentment oberts a les noves demandes que es generen tant a nivell de ciutat com turístics".

I aquí Dulsat va anunciar que "aquesta setmana" el Consell Executiu de la Generalitat "aprovarà l'acord de Govern que permetrà que el Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar deixi de ser un projecte del Departament d'Empresa i Ocupació per passar a formar part de la política de Govern, convertint-se en un projecte prioritari pel Govern".