18 de desembre de 2015
18.12.2015

Caldes de Malavella haurà de penjar la bandera espanyola en compliment d'una sentència

Fins ara, a la façana del consistori només hi havien la bandera del municipi i la senyera

18.12.2015 | 17:44
La façana del consistori, amb la bandera del municipi i la senyera.

L'Ajuntament de Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva, haurà de tornar a penjar la bandera espanyola a la façana del consistori per ordre del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona que ha dictat una sentència obligant-lo en aquest sentit. Fins ara, a la façana de l'ajuntament només hi havia la bandera del municipi i la catalana.

La sentència judicial assenyala que el consistori incompleix "la llei de banderes". L'alcalde de la localitat, Salvador Balliu, assenyala que ho acataran tot i que va "en contra de la seva voluntat". "No ens identifiquem amb aquesta bandera perquè ens sentim maltractats pel govern espanyol", ha explicat el batlle posant d'exemple la manca d'implicació de l'Estat per donar d'alta el servei de subministrament elèctric de la rotonda d'accés a la vila des de l'autovia.

L'alcalde de Caldes de Malavella ha explicat que acataran la sentència però ha deixat clar que ho fan en contra de la seva voluntat i que ho realitzaran després de les eleccions generals i de les festes nadalenques. "No ens identifiquem amb aquesta bandera perquè ens sentim maltractats pel govern espanyol", ha detallat.

En referència a aquest "maltractament", Balliu ha posat com exemple un cas polèmic que els veïns de la vila han reivindicat darrerament: la manca de subministrament elèctric perquè els fanals de la rotonda d'accés a la vila (des de l'autovia) puguin funcionar amb normalitat. Fa un any que ho esperen.Segons expliquen des del consistori, l'inici de la sentència es remunta al 5 de juny de 2014 quan la Delegació del govern espanyol a Catalunya va requerir al l'ajuntament que informés sobre l'incompliment de l'esmentada "llei de banderes". Dos mesos després, el 5 d'agost, la mateixa delegació va requerir al consistori que fes onejar la bandera espanyola.

Des de l'ajuntament van remetre, com a resposta, una fotografia del 16 de setembre on es podia veure com estava col·locada la bandera espanyola però la Guàrdia Civil va aixecar dues actes -el 20 i 25 de febrer del 2015- fent constar que la bandera ja no onejava a la façana de l'ajuntament. Fruit d'aquest incompliment, la Delegació del govern espanyol va interposar una demanda a l'Ajuntament de Caldes de Malavella que ha finalitzat amb aquesta sentència que obliga al consistori a posar la bandera.

Caldes de Malavella no és l'únic ajuntament que ha rebut sentències d'aquestes característiques, arreu de les comarques catalanes s'han produït fets similars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook