L'equip de govern de Vidreres (CiU) va aprovar ahir inicialment el pressupost pel 2016, amb els vots en contra dels grups de l'oposició (ERC, PSC i VxT). Els comptes per l'exercici pugen 10.092.420 euros, dels quals 2.724.500 es destinen a inversions. En aquest capítol, destaquen els 1,2 milions d'euros que es destinen a la tercera fase del nucli antic i el milió d'euros per a la renovació integral de l'enllumenat públic (se substituiran per llumeneres led que garanteixen l'estalvi energètic i, per tant, també econòmic). L'oposició, però, va discrepar de la forma de finanaçament d'aquestes inversions a través d'un préstec de 2.408.000 euros.

L'alcalde, Jordi Camps, va exposar que el pressupost mostra la voluntat del govern d'afrontar un pla d'inversions estratègiques pel municipi i que permetin millorar els serveis municipals, tirar endavant la creació del cos de policia local (el pressupost té 85.000 euros pels sous d'un sergent i d'un caporal) i millorar l'organització municipal en un marc, va destacar, sense una major pressió fiscal pels veïns (va posar d'exemple que la rebaixa de l'IBI ha representat gairebé 400.000 euros de disminució d'ingressos).

Eduard Adrobau (ERC), però, no veu clar aquest sistema econòmic de l'equip de govern que rebaixa impostos però recórrer al deute per tirar endavant les inversions, cosa que entén que pot posa en qüestió la vialibilitat econòmica de la institució. Adrobau també va trobar a faltar, en el capítol d'inversions, una partida per fer el col·lector que connecti l'ATO amb la depuradora, una infraestructura que considera necessària per garantir el futur de l'empresa.

Jesús Becerra (PSC)?va mostrar incomprensió per la contractació del crèdit «quan estem en una època en què s'ha de preveure més austeritat».

Camps va defensar la sol·licitud del préstec perquè no «posa en problemes l'estabilitat econòmica de l'Ajuntament» i permet no incrementar la pressió fiscal als veïns. Va afegir que els darrers quatre anys l'Ajuntament no va demanar cap crèdit i que l'endeutament municipal actual és del 20% i, amb el préstec, passarà a una mica més del 50%, quan el límit legal és del 110%. També va defensar que aquests diners permetran tirar endavant obres projectes necessaris com el del nucli antic, on anteriors fases també es van finançar amb préstec.

Al ple també es va aprovar el projecte de l'arqueta que ha d'unir l'aigua provinent del Pasteral amb els dipòstis municipals quan els pous no cobreixin la demanda d'aigua.