Els Mossos d'Esquadra han detingut de moment 29 persones que formen part de quatre grups criminals en l'operació contra el tràfic de drogues que s'està realitzant des d'aquest dilluns a la matinada, centrada als barris de la Mina de Sant Adrià del Besòs i del Besòs de Barcelona. En total, s'han fet 27 registres en deu localitats de Catalunya. L'operatiu, que no es dóna per tancat i en què han participat uns 600 efectius policials, és la continuació de l'anomenada 'operació Titan' del novembre, quan es van detenir prop d'un centenar de persones. Els Mossos han actuat contra "tots els graons de l'escala, des dels subministradors principals fins als intermediaris i als proveïdors que venien la droga al detall en domicilis", ha assenyalat l'inspector Ramon Grasa.

Els Mossos han realitzat dotze entrades al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i tres registres al barri del Besòs de Barcelona. També, al Baix Llobregat, quatre escorcolls a Castelldefels; dos a Viladecans i un a Sant Boi de Llobregat; un a Lliçà d'Amut (Vallès Oriental); Mataró; Piera (Anoia), a Caldes de Malavella i a Riells i Viabrea (Selva).

En els registres, s'han trobat un total de dotze plantacions de marihuana, amb un total de 2.443 plantes i 10 quilos i mig d'aquesta droga preparada per vendre; també, 155 grams de cocaïna i 40 grams d'heroïna, així com dues pistoles, tres pistoles de fogueig, més de 80.000 euros en efectiu, moltes joies i deu vehicles de gama alta.