17 de febrer de 2016
17.02.2016

Les obres al carrer Prat de Santa Coloma començaran avui

Les tasques de reurbanització tindran una durada prevista de nou mesos i s'executaran en quatre fases

18.02.2016 | 07:13
Els treballs al carrer Prat tindran una durada prevista de nou mesos.

Les obres de reurbanització del carrer del Prat de Santa Coloma de Farners s'iniciaran avui amb l'entrada de les màquines en aquest vial de la capital de la Selva. Els treballs, que tenen una durada prevista de nou mesos, s'executaran en quatre fases. Quan acabin les obres s'haurà aconseguit millorar la conducció de les aigües pluvials i se solucionaran els problemes d'inundacions que pateixen els habitatges d'aquest carrer quan plou amb intensitat. Les obres s'han licitat a l'empresa Rubau Tarrés per un import de 744.555,45 euros.

La primera fase, que durarà tres mesos, consistirà en la reurbanització del tram entre el carrer del Doctor Trueta i la plaça de Farners. Les obres comportaran afectacions en la circulació, ja que es tallaran els accessos des de la plaça de Farners, el carrer de Dalt i el tram final del carrer Doctor Trueta, que estaran oberts només per als veïns. L'accés al carrer del Prat serà restringit també per als veïns, que podran moure els seus vehicles tant a primera hora del matí com a l'última del vespre, quan no hi hagi la maquinària pesant. Un cop acabada la primera fase es restablirà la circulació original al carrer de Dalt i al carrer del Doctor Trueta, i només quedarà afectat el mateix carrer del Prat. Les tres fases restants tenen una durada prevista de dos mesos cadascuna d'elles.

Amb aquests treballs el carrer del Prat passarà a ser una via d'un sol nivell, amb voreres d'1,20 m d'amplada i una calçada de 3 metres. La separació entre l'espai per als vianants i el dels vehicles es farà mitjançant la col·locació d'una sèrie de pilones. El canvi ve motivat per la llei de l'habitatge, que contempla que totes les remodelacions del casc antic es facin amb plataforma única per millorar l'accessibilitat.

D'altra banda, la setmana passada el consistori va signar un conveni amb els propietaris d'un terreny de 1.000 metres quadrats al carrer Argiles, que s'adequarà com a aparcament i que compensarà la pèrdua de la norantena de places que hi havia al carrer del Prat. El consistori està en tractes amb els propietaris d'un segon terreny, pel mateix motiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit