19 de febrer de 2016
19.02.2016

El sector turístic aposta per la creació del Baix Montseny

La nova comarca, asseguren, permetria promocionar el Parc natural com «un únic producte»

22.02.2016 | 07:13

L'Associació Turisme Montseny, que aplega una setantena d'establiments i negocis del Parc, aposta per la creació de la comarca del Baix Montseny per poder «vendre el Montseny com un únic producte». El sector explica que el Parc depèn actualment de dues diputacions i tres comarques i lamenta que cada administració emprengui accions diferents de promoció.

La solució, per als empresaris turístics, és la creació d'una única comarca que treballi per captar turisme específic per al territori. Consideren que el client potencial del Montseny no té res a veure amb el turista que assisteix al Circuit de Barcelona-Catalunya o el turista que va a comprar a La Roca Village.

«La Diputació de Girona fa unes accions diferents a les de la Diputació de Barcelona. No entenem coses tan diverses dins d'un mateix lloc», lamenta el president de Turisme Montseny, Joan Lluís Rojas. L'Associació Turisme Montseny, que és supramunicipal, admet que «és complicat» treballar en un territori que depèn de dues demarcacions i tres comarques. Per això, en aquest sentit, Joan Lluís Rojas té clar que «el Montseny s'ha de vendre com un únic producte».

Per aquest motiu, aposta per la creació de la comarca del Baix Montseny com a «solució» per promocionar el Parc. A tall d'exemple, considera «inviable» que el Consell Comarcal del Vallès Oriental porti a terme una promoció conjunta per captar turistes. «El turista del Circuit o el de La Roca Village no és el mateix que ve al Montseny», subratlla el president de l'associació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook