Enric Casals i Ginesta, pastisser reconegut arreu pel seu pa de pessic i corresponsal a Arbúcies de Diari de Girona, ha mort la matinada de dimarts a l´edat de 75 anys. El funeral serà aquest dimecres al migdia a l´església d´Arbúcies. Casals, que els darrers anys publicava a aquest diari informacions sobre la seva localitat amb el pseudònim d'Esteve Puig, va enviar la seva darrera notícia el passat 2 de març.

Fins la setmana passada, va seguir treballant a la pastisseria Piconaire, de la qual ell era la quarta generació que la portava. No en va, el seu besavi va obrir-ne les portes l´any 1865 per elaborar el pa de pessic que l´ha fet mundialment famosa; una recepta que mantenia en secret, pels familiars, com explicava en una entrevista a aquest diari l´any 2010: «La (recepta) del pa de pessic no estava escrita enlloc, passava de paraula. Ara sí, perquè vaig perdre el fill i la tinc escrita en una caixa forta perquè quan jo mori, les meves filles la puguin utilitzar».

En els seus 75 anys de vida, Enric Casals va tenir doncs, dues grans aficions: els postres i la premsa, a la qual va aparèixer tant per la seva vocació periodística com pel renom i guardons que rebia pel pa de pessic, cosa que li va valer diverses entrevistes.