L'Ajuntament de Blanes vol crear una base de dades a través de la qual els ciutadans puguin consultar en quin estat es troben les mocions aprovades en els plens municipals. Així ho va explicar el regidor de recursos tecnològics, Àngel Canosa (ERC), qui va subratllar que la proposta ha estat rebuda "positivament" per la majoria de grups municipals. "Quan vam començar a anar als plens, ens vam adonar que moltes vegades les preguntes que feien les formacions estaven relacionades amb l'estat de les mocions" va assenyalar Canosa, que va precisar que per aquest motiu es van plantejar la creació d'un espai a la web municipal en què els blanencs poguessin consultar cada pas del procés. En aquest sentit, l'edil republicà va recordar que inicialment aquesta era una proposta d'ERC i que des que van entrar formar part del govern local -amb PSC i CDC- el passat mes de març, s'ha convertit "en un dels ?objectius d'aquest govern".

Aquesta base de dades -segons Canosa- permetria als ciutadans consultar quina gestió s'ha fet, què resta pendent o quin grup municipal va presentar i votar cada moció. "Seria una eina més de transparència municipal que tot i que encara s'està treballant, una vegada en funcionament, s'aniria millorant amb les idees que ens fessin arribar dels ciutadans", va explicar el regidor de recursos tecnològics, qui va puntualitzar que encara no se sap quan podria estar actiu aquest servei, però que no requerirà cap dotació pressupostària.

De moment, la proposta ja ha estat traslladada a la resta de grups municipals. "Vam fer una reunió, en la qual va faltar Ciutadans i a tots els va semblar interessant" va subratllar Canosa qui va precisar que en altres municipis on s'està portant a terme -com a L'Hospitalet- funciona "molt bé".

Carta de serveis

D'altra banda, el regidor de recursos tecnològics també va avançar que actualment estan elaborant una carta de serveis municipals en què els ciutadans podran conèixer, entre altres aspectes, el temps que pot tardar a arribar una unitat de la policia local des que es realitza la trucada o a comunicar una emergència mèdica. "Seria com un control de qualitat a l'Ajuntament de Blanes", va valorar Canosa, que va afegir que aquest procés portarà "més temps" perquè cal treballar-ho amb cada departament.