La CUP de Blanes ha posat en marxa el projecte «Diners al carrer» una iniciativa que pretén, a través d'una convocatòria oberta a entitats i moviments socials, retornar 3.000 euros al carrer, que corresponen a part dels ingressos que el regidor i la regidora de la formació, Clara Castrillo i Jaume Pujadas, perceben de l'Ajuntament.

Segons va recordar ahir el grup municipal en un comunicat, després de les eleccions del passat 24 de maig van obtenir, per primera vegada, representació al consistori blanenc i una de les primeres accions que van dur a terme va ser precisament «denunciar per excessius» els sous i retribucions que es destinen a càrrecs electes i grups municipals en aquesta legislatura. «Amb l'actual règim de sous i retribucions les regidores a l'oposició podem arribar a rebre uns ingressos entre 695 i 970 euros mensuals en concepte d'assistència a reunions i sessions de treball» ha manifestat Castrillo en diverses ocasions. Per això, els representants de la CUP van decidir percebre «únicament» 250 euros mensuals, i destinar la resta dels ingressos a impulsar tant el projecte de la CUP com a iniciatives com «diners al carrer».

Per tal de portar a terme aquesta iniciativa, la formació independentista ha publicat les bases de la convocatòria al seu bloc per tal que totes aquelles entitats que vulguin participar-hi les puguin consultar i fer arribar els seus projectes solidaris, socials, culturals i ecologistes. La convocatòria restarà oberta fins el proper 5 de juny.

«Per avançar cap a la transformació social cal estar molt actius tant al carrer com a les institucions, participar i fomentar el treball dels moviments socials i incentivar un teixit associatiu viu, crític i actiu» va valorar Castrillo amb relació al projecte.