Un jove treballador de la brigada municipal de Caldes de Malavella va quedar ahir condemnat a la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona per arrencar 10 dents a un company de feina donant-li una puntada a la boca amb una sabata amb punta de ferro el 14 de desembre de 2010. Va acceptar una pena d'un any i mig de presó que no haurà de complir perquè no disposa d'antecedents i el temps de condemna és inferior a dos anys. No obstant, si torna a delinquir haurà de complir-la en un penal.

Inicialment, la fiscal sol·licitava que fos condemnat a cinc anys de presó per un delicte de lesions amb deformitat i un delicte de racisme però ahir es va avenir al pacte perquè va reconèixer els fets, va pagar 14.000 euros en concepte de responsabilitat civil, li va retirar l'agreujant de racisme i li va contemplar un atenuant de dilacions indegudes pel temps transcorregut des de l'agressió.

L'admissió de fets implica que el treballador municipal reconeix que el dia dels fets es trobava al camp de futbol de la població amb el seu company de feina quan, per motius que no es desconeixen i en el quals tampoc s'ha incidit a causa de l'acceptació dels fets, van discutir-se fins que el processat "amb evident ànim de menystenir la integritat física" de la víctima li va clavar una puntada a la boca que li va fer saltar 10 dents.

La víctima va trigar 90 dies a recuperar-se, dels quals 60 va estar impedit per a les seves funcions habituals i encara arrossega dolors cervicals per l'agressió.