?

La Shopping Night va donar aquest divendres a la nit el tret de sortida a un cap de setmana ple d'atraccions a la vila de Blanes. Sota l'acció promocional del cinquè Blanes 12, la nit de compres, música, activitats al carrer i les ofertes gastronòmiques van omplir de milers de persones el centre de la vila.

Tant blanencs com visitants van poder gaudir de promocions, ofertes i descomptes, assistir a actuacions o bé reposar forces a preus especials en els locals de restauració que s'han adherit a l'experiència, alguns d'ells amenitzats amb música en viu.

Blanes 12 està organitzat per l'Ajuntament de Blanes i l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), amb diverses col·laboracions i patrocinis. D'ençà que es va fer la presentació oficial d'aquesta nova edició, ha continuat augmentant el nombre d'empreses, comerços i establiments que s'han adherit a l'experiència: en l'actualitat en són 80, 10 més que fa una setmana.

La major part són comerços i serveis, així com bars, cafeteries i restaurants, empreses d'oferta complementària i sis establiments hotelers que publiquen al seu propi web una oferta personalitzada per allotjar-se aquests dies a Blanes.

Sortejos i un viatge a Eivissa

Seguint la tradició d'aquests quatre darrers anys, la jornada inicial de Blanes 12 de divendres al vespre va culminar amb un sorteig a la simbòlica hora de les 12 i 12 minuts de la mitjanit, organitzat per l'Associació de Botiguers de Blanes Centre. Es van sortejar dos vals de compra de 500 euros i va congregar centenars de persones que, butlletes en mà, volien comprovar si la sort els afavoria.

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el president de l'ABBC, Lluís Pascual, i la regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires, Comerç i Empresa, Dafne Galvany, van encapçalar el sorteig. Les afortunades propietàries dels dos vals triats per una mà innocent van ser Anna Roca -amb una butlleta de Carn Burguet- i Aurora Zarca -amb un tiquet d'Òptica Muralla-, totes dues veïnes de Blanes. Es van repartir 9.000 números i enguany han participat 50 botigues.

La novetat d'enguany ha estat que, després d'aquest sorteig, es va fer el lliurament del premi del Concurs de Selfies que ha celebrat durant aquestes darreres setmanes l'ABBC i que consisteix en gaudir d'un viatge a Eivissa per a dues persones, incloent l'avió i l'allotjament durant un cap de setmana. La guanyadora del concurs va ser Bàrbara Escobar, també de Blanes, amb una imatge que es va fer amb la seva mare a la botiga Els sabons de l'Eva.

D'altra banda, divendres al migdia es va fer el sorteig de quatre menús degustació. Els dos premis els van guanyar Teresa Casanovas Pedrerol i Rosa Turon Bernat.

Després que divendres ja es van fer les primeres activitats, fins avui seguiran amb la resta fins a sumar-ne un total de 55. Concerts, cinema, visites guiades, inflables, tallers, música al carrer, contes en anglès per a la canalla, màster class de diverses modalitats, ciència i snorkeling, entre altres. La pluja d'ahir a primera hora del matí només va fer traslladar per avui la sessió d'Stortorytime -contes infantils en anglès.

La jornada d'ahir va culminar amb un concert celebrat a les zones de ple centre la ciutat, a la plaça dels Dies Feiners, amb l'orquestra Mitjanit.