L'Audiència de Girona va jutjar ahir un acusat de fer tocaments a una menor de 12 anys durant una revetlla familiar de Sant Joan de l'any 2012, a Riudarenes. L'home s'enfronta a una pena de 4 anys i mig de presó per haver fet tocaments a l'amiga de la seva neboda.

Aquell dia, ell i la menor es van veure a casa dels pares del processat, un habitatge de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes. A la tarda van estar una estona a la piscina i al vespre, havent sopat, a la festa per celebrar el solstici d'estiu. La menor, que va declarar a porta tancada, sostenia que l'acusat li havia fet tocaments al pit i al cul. No només a la piscina, sinó també durant la nit, mentre estava tirant petards amb la seva amiga, neboda de l'acusat. A més, la nena -que aleshores tenia 12 anys- també va explicar que aquest no era el primer cop que l'home abusava d'ella, sinó que feia mesos que li feia tocaments.

El processat va negar els fets davant del tribunal de l'Audiència. L'home va assegurar que mai va magrejar la nena. Ni aquell 23 de juny del 2012, ni mai. Pel què fa al dia de la revetlla, el processat va explicar que la menor i la seva amiga s'estaven en un costat de la piscina i ell, a l'altre. A més, va dir que havia d'estar pendent tota l'estona de la seva filla, que té una disminució psíquica, i que no la podia deixar sola en cap moment.

Pel què fa a la festa, l'home va explicar que durant la nit «en cap moment» es va separar de la seva dona i la seva filla. I que les dues nenes, la seva neboda i la denunciant, estaven en un costat del porxo, separades d'ells, tirant petards. L'acusat assegura que no s'explica per què la nena va denunciar-lo, i que hi ha estat donant voltes «durant molt de temps».

La neboda ho nega tot

El cas, que es va jutjar ahir, té versions contraposades. Entre els testimonis clau, però, hi havia el de l'amiga de la menor i neboda de l'acusat. Ella va negar els abusos. Va explicar que, aquella revetlla de Sant Joan, no s'havia separat ni un moment de l'altra nena i que mai va veure que el seu oncle li posés la mà al damunt. «Érem inseparables i sempre anàvem juntes a tot arreu», va relatar davant del tribunal.

Al final del judici, la fiscal va demanar una pena de 4 anys i mig de presó per al processat. Inicialment, la sol·licitava de 3 anys i mig però la va elevar perquè ara creu que els fets s'emmarquen dins un delicte d'abusos sexuals continuats. La defensa, per la seva banda, va demanar l'absolució del seu client. Com a alternativa, però, va sol·licitar que, si se'l condemna, s'apliqui una atenuant de dilacions indegudes (pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici). El cas va quedar vist per sentència.