Els aldarulls que van marcar un abans i un després a la nit lloretenca encara estan pendents de judici cinc anys després que passessin. Van ser dos episodis durant el 8 i l'11 d'agost que sumen 20 imputats per als quals es demanen penes d'entre dos i sis anys de presó per desordres públics. L'Ajuntament de Lloret i la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) van voler donar una vehement resposta contra els protagonistes dels aldarulls per la mala imatge que va patir la població i a fi que no es pogués interpretar que era una ciutat sense llei.

Des d'aleshores, el reforç policial es va incrementar notòriament, tant per part de la policia local com de la policia autonòmica, que va blindar la riera i augmentar el nombre d'agents de paisà que controlaven l'aglomeració de persones per impedir qualsevol conat d'aldarulls.

El 8 d'agost de 2011, en el moment que van tancar totes les discoteques, un grup d'entre 400 i 500 turistes de nacionalitat francesa i italiana es van barallar, però quan va arribar la policia es van unir per carregar contra aquesta, que va necessitar disparar trets a l'aire per dispersar la multitud que volia atacar-la i disparar pilotes de goma. En aquesta ocasió, la policia va poder arrestar un dels instigadors de la baralla, un jove francés de 23 anys que ja tenia antecedents per desordres similars.

Però els fet no van acabar aquí perquè tan sols dues nits després es va produir una altra batalla campal, de les més greus que es recorden a la població, que va acabar amb la vintena de detinguts que hauran de ser jutjats en breu.

En aquesta ocasió, la baralla es va originar quan un problema en la instal·lació elèctrica va obligar a aturar l'aire condicionat de la discoteca Colossos perqué els generadors només podien seguir alimentant la llum i el so. La calor va fer que la policia obligués a obrir les portes d'emergència d'aquest local -amb capacitat per a 1.800 persones- i aquí és on va originar el conflicte amb les persones que pretenien entrar per veure DJ Tiësto i els que volien sortir.

La Fecasarm entén que en aquest moment, els imputats "van aprofitar per infiltrar-se entre la multitud, i tot instigant d'altres persones a fer-ho", van començar a llançar objectes contra la policia i els seus vehicles, causant danys en mobiliari urbà i rapinyant el que podien de les màquines expenedores.

La situació va ser caòtica i es va acabar controlant, però algunes imatges de la batalla campal van donar la volta món. Arran d'aquests fets, l'Ajuntament de Lloret va decidir endurir les normatives que regulen la via pública i convivència, com per exemple endurir les ordenances corresponents que penalitzen econòmicament qui tingui comportaments impropis al municipi.

La darrera batalla campal que es va jutjar va acabar amb quatre turistes italians absolts. No se'ls va poder condemnar perquè cap testimoni recordava res de la batussa que van mantenir amb la policia, ni la crema de contenidors davant l'ajuntament o el llançament de pedres als Mossos.