28 de agost de 2016
28.08.2016

Lloret de Mar aposta per la recopilació de dades per millorar la seva gestió

29.08.2016 | 07:14

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha informat que aposta per millorar la seva gestió a través d'eines que permetin la recopilació, processament i tractament de dades. Per aquest motiu, des de fa un any està implementant als diferents departaments mesuradors i metodologies de treball per extreure aquestes dades.
L'alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que "entre aquestes eines tenim per exemple la detecció de matrícules dels vehicles, amb les càmeres de videovigilància, que registren el flux d'entrada i sortida de Lloret; una eina contractada per mesurar el retorn dels esdeveniments en aspectes com l'impacte econòmic, nombre assistents, despesa per persona al dia o eficiència pressupostària; o el conveni amb l'Institut d'Estadística per conèixer el nombre de turistes i mercats que ens visiten". I ha afegit que "el Big Data, com va mostra l'estudi de SEGGITUR, és bàsic per convertir-nos en una Destinació Intel·ligent".
Pel que fa el registre de vehicles el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluis Llirinós, ha concretat que "entre el maig i la primera quinzena d'agost, hem registrat un flux de 5.391.826 desplaçaments; d'aquest total, 2.975.365 han entrat o sortit via Blanes i 2.416.461, via Vidreres".
El sistema de videovigilància està autoritzat per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya i està a disposició dels cossos de seguretat per ajudar en les seves responsabilitats de prevenció i persecució de delictes, però també esdevé una eina per tenir un registre i planificar les actuacions en matèria de trànsit i seguretat local. Segons Llirinós, "aquestes tecnologies ens permeten millorar el treball de prevenció i aquest és un dels principals objectius de la Policia Local".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook