11 de setembre de 2016
11.09.2016

Blanes celebra la Diada una ofrena floral a Lluís Companys

La part més solemne de l'11-S ha comptat amb la participació de tots els grups polítics llevat de Ciutadans, que ja va anunciar que no participaria en els actes institucionals

11.09.2016 | 13:35
Blanes celebra la Diada una ofrena floral a Lluís Companys

L´Ajuntament de Blanes ha viscut avui al matí els actes més institucionals i oficials inclosos dins el programa commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya 2016. La celebració s´ha encetat amb la hissada de la senyera des del balcó principal de l´edifici consistorial, acompanyada d´una interpretació coral del Cant dels Segadors.

Durant tota la jornada de diumenge, l´única bandera que haurà onejat a l´Ajuntament de Blanes haurà estat la senyera, escortada per les altres dues de grans dimensions que també es despleguen simultàniament als dos costats de la façana, i que la cobreixen de dalt a baix, des del terrat fins al carrer. Com és habitual, s´ha encarregat d´hissar la bandera oficial de Catalunya un agent de la Policia Local, en un dels moments més solemnes que inclou la Diada a Blanes.

L´alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, ha encapçalat l´acte oficial on també han participat comandaments i agents de la Policia Local i de l´ABP dels Mossos d´Esquadra en formació, i amb la salutació oficial corresponent. Posteriorment, la celebració institucional ha continuat al Monument a Lluís Companys que hi ha al costat de la Plaça Catalunya.

L´alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l´ofrena floral que s´ha dipositat davant el monument en reconeixement de l´únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat. L´acte s´ha fet novament acompanyat per la interpretació de l´Himne Nacional de Catalunya, i també han participat representants de les forces de seguretat que operen a Blanes.

D´altra banda, diverses forces polítiques i coalicions també han fet sengles ofrenes florals davant el Monument a Lluís Companys: EUiA-ICV i Batega per Blanes, així com el PDC, ja que ERC va fer la seva ofrena ahir a la nit, durant la Marxa de Torxes. Els actes organitzats a Blanes amb motiu de l´11 de Setembre continuaran avui a la tarda, amb una audició de sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Tindrà lloc a les 7 de la tarda, i anirà a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

Ciutadans no ha assistit als actes oficials i n´ha organitzat un d´alternatiu
Per segon any consecutiu, els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya no han comptat amb el recolzament d´un dels vuit grups polítics municipals amb representació que hi ha a l´Ajuntament de Blanes. Cap dels dos regidors de Ciutadans han assistit ni a la hissada de la senyera ni a l´ofrena floral davant el Monument a Lluís Companys.

Inicialment, C´s havia anunciat que avui diumenge tenia previst organitzar una activitat paral·lela que va definir com de caire més festiu. Presentada sota el nom de Vamos a contar verdades, consistia en la instal·lació d´una taula informativa al Passeig de Mar, així com oferir un vermut i un berenar a tothom que s´hi vulgués afegir. Finalment, però, segons ha explicat avui al matí el portaveu de Ciutadans, han decidit participar en l´acte festiu que C´s està celebrant a Premià de Mar.

Per últim, val a dir que el Partit Popular ha assistit a l´acte institucional d´hissada de la senyera, però en canvi no ho ha fet a l´ofrena floral al Monument a Lluís Companys. El seu portaveu, Salvador Tordera, ha explicat que aquest és el tercer any que no hi assisteix perquè, el fet que hi hagi una estelada penjada en l´edifici que dóna al parc on hi ha el monument, no ho considera correcte al no ser la bandera oficial del país.

5a Fira Sabors Catalans i Actes Populars
El Passeig de Mar també ha estat l´indret on des d´aquest passat divendres s´allotja la 5a Fira Sabors Catalans, que compta amb una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada. S´hi ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra, i en el mateix recinte firal també hi ha inflables i jocs perquè la canalla pugui passar una bona estona entretinguda.

Completant les parades, també s´han estat programant diverses actuacions culturals i lúdiques per a tots els gustos que s´estan allotjant al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Divendres la coneguda artista Núria Feliu va protagonitzar un Recital de Poemes Patriòtics, i també hi ha hagut grallers, balls folk, música catalana d´autor, versions musicals i altres ingredients que han contribuït a animar el centre de la vila.

Tant la fira com les activitats complementàries han estat co-organitzades per cinquè any consecutiu per l´Ajuntament de Blanes i l´Associació Cultural Sabors de Catalunya. L´objectiu de la Fira Sabors Catalans és generar dinamisme econòmic, un atractiu més per blanencs i visitants, que aprofiten aquests darrers dies d´estiu per gaudir d´activitats a l´aire lliure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit