In fraganti és com van poder detenir part dels atracadors d´una joieria de Lloret de Mar. L´intent de robatori va tenir lloc ahir pels volts de les deu del matí en un cèntric carrer i per tant, amb força gent voltant tot i el dia gris. La col·laboració ciutadana i la ràpida actuació policial va permetre que no hi haguessin ferits ni tampoc que es poguessin emportar cap tipus de botí de la joieria del carrer Sant Romà de Lloret.

Els cinc atracadors anaven a cara descoberta i equipats amb malls i esprais de pebre de defensa amb els quals volien trencar els aparadors i emportar-se les joies i objectes de molt valor. A dins de la joieria hi havia les dependentes quan tot d´una hi van entrar els homes equipats amb aquestes armes.

Les dones ràpidament van accionar l´alarma per tancar les entrades i sortides del local i també per evitar que poguessin fugir els homes van buidar fins i tot un extintor. Dels cinc homes que van entrar amb ganes de fer mal, dos van aconseguir fugir de l´establiment. Això ho van veure diversos testimonis i les càmeres de videovigilància de la zona poden ser clau per identificar-los.

La resta d´homes no van poder sortir també gràcies a l´ajuda ciutadana, un home que havia estat gendarme estava a la zona i en veure que hi havia gent a dins cridant i intentant trencar les vitrines del local va bloquejar la porta.

Mentre això passava, la Policia Local de Lloret de Mar ja hi arribava i va entrar al local per detenir els tres homes. Poc després van arribar els Mossos d´Esquadra i van accedir també a dins de l´establiment. Els tres arrestats van ser traslladats cap a la comissaria de Lloret de Mar. Se´ls va identificar i prendre declaració i tot seguit, van passar a mans dels Mossos d´Esquadra. Que els traslladaran a seu judicial, on passaran a disposició del jutge de Blanes de guàrdia en les pròximes hores.

Els tres detinguts són tres homes procedents de l´Europa de l´Est, en concret del Kazakhstan. Pel que fa a la resta d´implicats en l´atracament frustrat, la Policia Local de Lloret està analitzant les proves localitzades al local comercial així com també les imatges gravades per les càmeres de videovigilància instal·lades al casc antic de Lloret.