L'equip de govern de Vilobí d'Onyar (GMI) té previst realitzar diverses obres de millora als nuclis urbans de Salitja i Sant Dalmai abans d'acabar l'any. Així ho va confirmar ahir el regidor d'Urbanisme, Joaquim Vivas, qui va avançar que la primera d'aquestes actuacions, la reforma de la carretera de Caldes, a Salitja, s'iniciarà la setmana que ve. «Es farà una vorera, dos passos de vianants aixecats i es reesfaltarà un tram d'aquesta via» va explicar el regidor vilobinenc, qui va precisar que aquest projecte es va adjudicar per un cost de 49.612,23 euros (IVA inclòs).

Pel que fa a la resta d'actuacions previstes a Salitja, Vivas va destacar ahir que una de les més importants i costoses consistirà en el reesfaltatge dels camins de Can Formiga i Can Bes. «Actualment estan molt malament i la idea és que les obres es licitin abans d'acabar l'any. Serà una actuació cara, tot i que encara no sabem a quant pujarà» va concretar el també edil de Mobilitat i Medi Ambient. A part d'aquestes obres, a Salitja es preveu canviar la senyalització del casc antic o la ubicació de la parada del bus, que actualment està situada a la plaça major. «Fa molts anys que els veïns reclamen millores en aquest espai, i de moment, tenim preparat un avantprojecte, tot i que encara és tot molt inicial» va dir Vivas.

Respecte a Sant Dalmai, es preveu que abans d'acabar el 2016 es pavimenti la minipista de bàsquet a la plaça dels Països Catalans o que es faci un nou aparcament. «La pista que existeix ara és de sorra i està situada en una zona verda i el que volem fer és pavimentar-la per fer-la més practicable», va remarcar el regidor. «L'aparcament segurament es farà davant del pavelló municipal, i tindrà uns 20 metres quadrats per a unes 40 places» va afegir. Justament amb relació al pavelló, s'hi realitzarà la sortida d'emergències de l'altell i s'hi instal·laran noves zones d'ombra, ?obres que el govern local té previst adjudicar a finals d'any.

De cara al futur, i com a Salitja, també es vol reformar la plaça de la Crosa que, segons Vivas, actualment està «molt desancantada». «Intentarem que aquest projecte entri en els pressupostos del 2017» va dir Vivas qui va destacar que un dels projectes que preveuen executar l'any que ve, servirà per unir les dues poblacions. «Farem una via verda sobre la canalització que connectarà l'abastament d'aigua de Salitja amb el de Sant Dalmai», va detallar l'edil.

Participació ciutadana

Per tal d'explicar aquests projectes als veïns i acollir noves propostes, el govern local ha organitzat reunions participatives als dos nuclis urbans. A Sant Dalmai es va celebrar el passat 4 d'octubre, mentre que a Salitja està convocada per al 26 d'aquest mes.