Un pare de Blanes assegura que la seva exparella té segrestada la seva filla de 8 anys a Sant Petersburg (Rússia) des del passat mes de setembre. Carlos Salgado diu que la dona es va emportar la nena el dia abans del judici, on s'havia de determinar la custòdia de la nena, i que estava fixat pel dia 13 de setembre. Salgado va més enllà, i assegura que no pot veure la seva filla des del gener passat, "per l'incompliment continuat de la mare de la nena en el règim de visites que estava fixat". Aquest règim, segons el pare, li permetia veure la nena la meitat del temps, i fixava una pensió que assegura que "no ha deixat de pagar en cap moment". Amb tot, Salgado ha carregat contra els jutjats perquè no li van fer cas quan, alertat per les intencions de la mare, va demanar que prohibissin la sortida del país de la nena. A més, el pare de la criatura diu que en cap moment va autoritzar que se li fes el passaport a la nena.

Un home de 48 anys d'origen argentí i resident a Blanes assegura que la seva exparella, una dona russa de 45, s'ha emportat per la força la filla que tenen en comú i que ara té 8 anys.

Segons Carlos Salgado, la mare va anar reduint el règim de visites progressivament fins que va apartar-lo totalment de la nena.

L'acord de separació fixava que Elmira. K. se'n faria càrrec els dilluns i dimarts, i el pare els dimecres i dijous. El divendres correspondria a qui tingués la custòdia el cap de setmana. A més també preveia que el pare passés una pensió a la dona.

Segons Salgado, la mare no va respectar en cap moment aquest acord i des de gener no té cap contacte amb la nena. De fet, el pare assegura que la Elmira. K. no la portava a l'escola els dimecres i dijous, perquè així el pare no la pogués recollir, en tant que li tocava la custòdia.

Salgado a més critica els òrgans judicials ja que en diverses ocasions va denunciar quines eren les intencions de la mare, però "no van fer-hi res". Segons el pare, va demanar en repetides vegades que no es permetés la sortida del país de la nena, però els jutjats de Blanes no en va fer cas. Salgado diu que ha presentat diverses denúncies, que recull en el blog d'internet 'carodisalgado.com', on alerta dels plans de la mare de marxar al seu país i endur-se la nena. A més també assegura que en cap cas va autoritzar que es fes el passaport de la petita.

El pare explica que la seva exparella també intentava manipular la nena fent-li creure que la germana de Salgado era "una mala persona". De fet, aquest va ser el motiu, segons explica el pare, perquè la mare impedís que la seva filla anés de viatge amb Salgado i la germana d'aquest, a Itàlia. "Aquesta disputa va ser la causa de totes les denúncies posteriors", diu el pare.

La investigació dels mossos

El judici per la custòdia de la nena es va celebrar el passat 19 d'octubre sense la presència de la mare, que tampoc s'havia presentat a les dues citacions anteriors. La primera de les vistes, estava fixada per el dia 13 de setembre. Després d'una investigació, els mossos van saber que la mare havia agafat un vol cap a Roma el dia 12, just abans del judici. Segons ha explicat Salgado la policia es va posar en contacte amb un home vinculat a la mare que va ser qui va comunicar que la dona estava a Rússia amb la nena.

Amb tot, els mossos ja han fet saber que ara ha de ser el jutjat d'Arenys de Mar qui es faci càrrec de la situació. Salgado ja ha començat a reunir tota la informació necessària per presentar-la davant el jutge i aquest faci el requeriment que correspongui.

Poques esperances

Salgado ha explicat que ara per ara ja ha perdut l'esperança de poder recuperar la seva filla. "He parlat amb gent que li ha passat el mateix, i ja m'han dit que em faci a la idea que no tornaré a veure la nena", comenta el pare. El motiu, segons ell, és que Rússia és un país especialment difícil en aquestes qüestions i "sempre donen la custòdia a la mare". A més Salgado recorda que ell és estranger i que "Rússia sempre es posarà a favor d'un nacional".

Tot i les dificultats, el pare diu que continuarà fent "el que calgui" per recuperar la seva filla. En aquest sentit assegurant que ja està preparant el requeriment per fer arribar a les autoritats russes on explica quina és la seva situació.