18 de novembre de 2016
18.11.2016
Diari de Girona

Opositors del port de Tossa titllen l'actuació dels promotors «d'irregular»

Amics de Tossa denuncia que s'anuncïi la creació d'una borsa de treball durant la campanya

18.11.2016 | 06:00
Opositors del port de Tossa titllen l'actuació dels promotors «d'irregular»

L´Associació Amics de Tossa, integrants de la Plataforma «Diem No» al projecte de construcció d´un port, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges de luxe a Tossa de Mar va denunciar ahir «l´irregular comportament» de l´empresa promotora, anunciant l´obertura d´una bossa de treball durant la campanya. «Constitueix una actuació caciquil, demagògica i totalment irregular, alhora que una promesa enganyosa i d´impossible compliment» va criticar l´entitat a través d´un comunicat, recordant que la construcció i gestió d´un port «hauria d´ésser objecte de licitació pública».

En aquest sentit, un dels promotors, Isidre Ventura, va reafirmar ahir a Diari de Girona, que la seva intenció segueix essent «tenir la borsa de treball a punt dilluns». «A part de donar feina, formarem la gent perquè pugui desenvolupar les diferents tasques», va afegir Ventura, recordant que la consulta popular està suspesa «cautelarment» i que, per tant, encara es podria celebrar diumenge vinent.

En relació amb aquesta suspensió, Amics de Tossa va avançar que diumenge, tindran oberts els locals de l´Associació i de la Plataforma «Diem No», de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre, per recollir signatures pel no entre tots els tossencs amb dret de vot, per «possibilitar l´emissió de la seva opinió». En aquest sentit, l´entitat va lamentar la «sobtada» suspensió de la consulta per via judicial i va reivindicar la seva celebració.

Finalment, Amics de Tossa va denunciar també la «poca transparència» de l´equip de Govern (TU) pel que fa a «exposar i informar» dels detalls de la modificació puntual del planejament urbanístic projectada i dels greus impactes que comporta aquesta «gran operació especulativa, que preveu importants requalificacions de sòl i la construcció d´un Port, una gran zona hotelera, un túnel i xalets de luxe que desfiguraran greument el paisatge de la primera línia de costa de la població» a les zones dels Cards, Es Codolar i la vinya d´en Puig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook