Entre acusacions i amenaces. Així van debatre ahir l'equip de govern de Blanes (CiU, PSC i ERC) i l'oposició (ICV-EUiA, Batega i la CUP) un dels punts de ple més àcids i agres dels darrers anys: l'aprovació de dues sancions a dos càmpings per cometre infraccions urbanístiques en sol agrícola i sense llicència, en alguns casos, durant més d'una dècada.

La primera feia referència al càmping El Pinar i la multa era de 20.604,05 euros. Segons va explicar la regidora d'Urbanisme Pepa Celaya (PSC), inicialment aquesta multa era de 128.775,30 euros, però es va reduir un 80% el cost perquè els propietaris, van retirar els bungalous i les edificacions irregulars i va restituir la situació ambiental inicial. «Com que han pagat d'immediat i com diu la llei, han obtinugt una rebaixa d'un 20%» va explicar Celaya.

La segona sanció era d'1,5 milions d'euros al càmping Bella Terra per construir diferents edificacions en sòl no urbanitzable de protecció agrícola ocupant gairebé 50.000 metres quadrats de superfície. Unes instal·lacions que haurien explotat d'ençà que van iniciar l'ampliació el 2005. «Amb aquestes sancions complim amb el que ens diu la llei» va dir Celaya qui va dir que en el cas del càmping Blanc d'Eivissa no el podran multar fins que acabi un procediment judicial amb l'Ajuntament també per infraccions urbanístiques.

La línia més dura la va protagonitzar ICV-EUiA qui va avançar que estan disposats a portar tot el cas a la Fiscalia. El primer a intervenir va ser Victor Catalan qui va remarcar, entre altres «irregularitats», que des de 2005 tant els càmpings com els equips de govern van incomplir requeriments d'enderroc, es van posar multes irrisòries per infraccions urbanístiques o que el govern de CiU de 2007 a 2011 no va tramitar cap expedient sancionador.

«Fa 12 anys que anem tard. Si complíssim la llei hauríem d'enviar la policia a fer tancar aquests càmpings» va dir Catalan. «Estem disposats a portar aquest tema a la fiscalia per saber que ha passat aquest temps» va afegir Joan Salmeron.

«Esteu legitimant que la gent faci infraccions i després pagui quatre duros traient beneficis extraordinaris» va criticar el regidor de Batega, Jordi Urgell, qui va amençar d'abandonar el ple en el moment de la votació, juntament amb ICV-EUiA i la CUP. «Serà legal però no és just. No podem permetre que segueixin guanyant els mateixos» va dir el regidor de la CUP, Jaume Pujadas qui va afegir que el que s'ha de fer en aquests càmpings «il·legals» és «precintar-los».

Per la seva part, l'alcalde Miquel Lupiáñez (PSC) va destacar que aquests càmpings es troben en situació «alegal» i que la possible legalització dels mateixos es debatrà en el ple de març. A més, va assegurar que està disposat a a portar a judici els grups que «han dit que l'Ajuntament ha fet coses il·legals».

Finalment els dos punts van quedar sobre la taula, arran d'una proposta del regidor Quim Torrecillas (CiU) i seran debatuts dijous que ve en un ple extraordinari.