La remodelació de la placeta Ava Gardner de Tossa de Mar s'ha convertit en motiu d'enfrontament entre l'equip de govern de Tossa de Mar (TU) i l'Associació de Veïns de la Vila Vella. Aquesta obra, en la qual ja s'està treballant i que consistirà a empedrar tot l'espai, suposarà l'eliminació de la desena de places d'aparcament que hi havia fins ara.

Un canvi que, segons han denunciat els veïns a través d'una carta «perjudicarà greument el trànsit, els serveis bàsics i el veïnat». «Ens fereix pensar que l'Ajuntament opta per gastar uns diners en dificultar encara més la residència aquí dalt, en comptes de gastar-los en atraure més veïnat» exposen en el document aquest grup de veïns.

Segons expliquen, quan fa dos anys l'equip de govern els va presentar el projecte de remodelació, s'hi van oposar «immediatament» i tot i això, l'obra es va tirar endavant «sense cap altre entrevista o comunicació oficial». «Recriminem a l'actual consistori de Tossa la seva falta de sensibilitat i excés d'autoritarisme» afegeixen a la carta on asseguren que se senten «desconcertats i severament agredits» per l'Ajuntament.

En aquest sentit, denuncien que s'elimina aparcament per a veïns, hostalers i comerciants «a favor d'un maquillatge estètic i restrictiu de la plaça»; que es «vulnera sense miraments» el dret de tres minusvàlids; i que el carrilet privat sí que pugui circula per aquest espai. A més, asseguren que per poder aparcar en aquesta placeta, els veïns pagaven una quota anual de 600 euros.

Una plaça pública

Per la seva part, l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU) va defensar ahir que es tracta d'una plaça pública i que fins ara «se'n feia un ús que no era l'adequat i que nosaltres permetíem». Saladich va especificar que tot i la reforma, s'habilitarà un espai de càrrega i descàrrega i que «s'està buscant una solució» per a facilitar les coses a una persona que té una discapacitat. «Fins ara el terra d'aquesta plaça era de sorra i hi deixàvem aparcar, però és un espai molt turístic i no un lloc per aparcar-hi els cotxes» va dir l'alcaldessa, qui va afegir que els treballs per empedrar aquesta placeta ja s'han iniciat.