21 de març de 2017
21.03.2017

Demanen 10 anys de presó per tenir material per fabricar bitllets de 50 i 20 euros

L'home, acusat de falsificar moneda, assegura que va comprar la maquinària per fer vals de descompte i estampats de samarretes

21.03.2017 | 15:05
L´acusat, assegut aquest dimarts a la banqueta de la secció quarta de l´Audiència de Girona.

Un material que permetia fabricar bitllets de 50 i 20 euros, tot i que l'acusat ha assegurat que ho tenia per imprimir vals de descompte i fer estampats brillants de samarretes. En el judici que s'ha celebrat aquest dimarts a l'Audiència de Girona, la fiscalia ha demanat 10 anys de presó per al processat per disposar d'instruments i substàncies que es destinen «específicament» a la falsificació de moneda. En canvi, l'acusat ha respost que aquest material –que tenia al garatge-traster del seu habitatge de Sils– va comprar-lo a través d'Internet amb l'objectiu de promocionar el negoci d'artesania de la seva parella.

D'entrada, la fiscalia apunta que l'home –a qui no li consten antecedents penals– disposava de dues màquines d'impressió, quatre rotlles amb hologrames de 50 euros, cinc rotlles amb hologrames de 20 euros i un pot de tinta. Per això, l'acusació pública considera que el processat ha comès un delicte de falsificació de moneda. De fet, en el judici, els pèrits policials i els inspectors del Banc d'Espanya han valorat que el material que es va confiscar és de fabricació restringida, ja que el seu ús es limita a la impressió de bitllets.

La defensa de l'acusat, exercida per l'advocat Joan Comas, ha sol·licitat l'absolució. També ha demanat la nul·litat del registre de la policia –el juliol del 2012– al garatge-traster del processat. El judici, fet a la secció quarta de l'Audiència, ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook