18 de abril de 2017
18.04.2017

El terratrèmol de 3,9 a l'escala Richter ha tingut 17 rèpliques

La més alta és la que es va registrar el mateix dia a la nit, de 3,3, seguida d'una de 2,9 la tarda de dissabte

20.04.2017 | 12:01

El terratrèmol de 3,9 a l'escala Richter que es va registrar aquest dissabte a la Selva ha tingut un total de 17 rèpliques. El seu epicentre es va situar a Sils i es va fer sentir a mitja província. La terra va tremolar no sols a la comarca de la Selva, sinó que el moviment sísmic va sacsejar des del Maresme fins a l'Empordà.

Les rèpliques d'aquest sisme, el més important d'aquest 2017 a la demarcació de Girona, van ser setze i la més forta va ser de 3,3 a l'escala Richter. Aquesta va tenir lloc el mateix dissabte a la nit, quan passaven tres minuts de les nou. Es va situar a 12 quilòmetres de profunditat, segons dades de l'Institut Geogràfic Espanyol.

L'altra rèplica destacada va tenir lloc quan faltaven sis minuts per a les set del vespre i va ser de 2,9 a l'escala Richter. Cal destacar que sis de les rèpliques van superar la magnitud 2.

Tot i això, un terratrèmol perquè sigui percebut a prop de l'epicentre s'ha de situar entre els 3 o 4 de l'escala Richter. Aquest tipus de sismes o rèpliques no comporten danys. En alguna ocasió pot derivar com a molt en alguna esquerda en un habitatge.

La rèplica de 3,3 que va produir-se a la nit després del sisme de Sils sí que va notar-se i alguns ciutadans van tornar a informar a través de les xarxes socials que havien sentit el tremolor.

Ahir, l'última rèplica

L'última rèplica del terratrèmol va tenir lloc ahir mateix a Santa Coloma de Farners, quan faltaven sis minuts per la una del migdia i va ser d'1,5 a l'escala Richter. Des de Protecció Civil de la Generalitat ahir es va desactivar la prelaerta del pla Sismicat per normalització de situació sísmica, ja que no s'han registrat més sismes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema