El camp de futbol d'Anglès podria estrenar gespa artificial abans de l'inici de la pretemporada. Així ho va confirmar ahir el regidor d'esports, Jordi Pibernat (AM) qui va explicar que el projecte ja està aprovat inicialment i que actualment s'està redactant el plec de condicions per treure les obres a concurs públic.

Segons va explicar Pibernat, en el pressupost municipal d'aquest any ja es va aprovar una partida d'uns 120.000 euros per canviar aquesta gespa, condicionada però, a la recepció d'una subvenció de la Diputació de Girona.

«Amb l'ajuda que ens ha atorgat la Diputació comptem amb uns 170.000 euros per fer l'actuació» va dir el regidor anglesenc qui va recordar que aquesta gespa ja té uns 12 anys d'antiguitat i no compleix amb els requisits de seguretat necessaris per a poder disputar-hi competicions. «Fins al 15 de juliol hi ha un campus esportiu, però després ja podrien començar les obres que durarien entre tres i quatre setmanes» va avançar Pibernat.

En relació a la gespa antiga, el regidor va aclarir que l'empresa adjudicatària tindrà prioritat per a adquirir-la a canvi d'abonar-ne l'import al consistori. «Un especialista ens ha dit que per a un camp d'entrenament està en perfectes condicions» va remarcar l'edil d'Esports qui va assegurar que ja han rebut trucades de persones interessades a adquirir-la.

Aquesta gespa va ser motiu de picabaralla a principis de 2016 entre l'equip de govern (CiU-AM) i el Club Esportiu Anglès, ja que aquests últims van criticar no haver rebut una subvenció de la Diputació aquell any i que «potser no es va fer tot el que tocava per fer-ho possible». Crítica que el govern anglesenc va respondre dient que no es va rebre una subvenció econòmica per a la renovació de la gespa artificial perquè «va empatar a la cinquena posició per nombre de punts» amb Begur, qui finalment va obtenir l'ajuda per l'antiguitat de la seva gespa.