Un jove austríac de 21 anys va morir ahir a la matinada en caure des d'un penya-segat a Lloret de Mar i va anar a parar al camí de ronda que porta a la platja de Fenals. En el moment dels fets, cap a les tres de la matinada, la víctima es trobava al parc que hi ha al carrer Josep Tarradellas, que s'acaba amb un mirador que dona al mar (just a sobre del camí de ronda). Per causes que es desconeixen, el jove va passar a l'altra banda de la tanca de fusta i es va precipitar daltabaix des d'uns 10 metres d'alçària.

Els Mossos d'Esquadra van rebre una trucada que els alertava que un turista s'havia precipitat per un penya-segat a Lloret. Qui va donar l'avís va ser, precisament, un testimoni que en aquells moments es trobava al camí de ronda que porta a la platja de Fenals, a prop del monument a la Dona Marinera, i va veure com el jove queia daltabaix. Els Mossos i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van anar fins al lloc dels fets, i tot i que en un principi semblava que la víctima respirava, els equips d'emergències finalment no el van poder reanimar i va acabar morint.

Gràcies a la documentació que duia al damunt, la policia va poder identificar el turista, un jove austríac de 21 anys. Després dels fets, els Mossos d'Esquadra treballaven ahir per localitzar la seva família o amics -es pressuposa que havia arribat a Lloret amb un grup- i informar-los i saber on estava allotjat. També s'investiga si la víctima volia saltar des d'allà a la plataforma on es troba l'estàtua i va calcular malament la distància.

Segon accident en pocs dies

Aquest és el segon accident mortal que es produeix en un camí de ronda en menys d'una setmana. Dijous passat, un nen de 13 anys va morir després de caure per un penya-segat a Roses. El jove, natural de Solsona, formava part d'un grup de 15 nens que feien una ruta de set dies per la Costa Brava i havien d'acabar a Cadaqués.

En el moment dels fets -cap a les dotze del migdia- els joves feien el camí de ronda que passa per la zona de la cala Montjoi. El jove es va precipitar al buit des d'uns 30 metres d'alçària sobre les roques de la zona dels Romaguers, entre cala Montjoi i la punta de la Ferrera, a Roses. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra de Roses, la Policia Local de Roses, els Bombers i els SEM que no va poder fer res per salvar la vida al nen.

Succés l'any 2014

Tampoc és el primer cop que un jove mor a Lloret en precipitar-se des d'un penya-segat. El març del 2014, un jove ucraïnès i resident a Lloret de Mar va caure per un penya-segat de 15 metres d'alçària quan estava passejant de matinada amb un amic per un tram perillós del camí de ronda, prop de la platja de sa Boadella.

El noi, malferit, va quedar entre les roques a dos metres de l'aigua, en una zona de difícil accés. Després de ser rescatat el jove va ser trasnportat en estat crític fins a l'hospital de Blanes, on va morir poc temps després a causa de les ferides.