La discoteca St. Trop' de Lloret de Mar demanarà, com a acusació particular, una pena de 20 anys de presó per a l'home d'origen txetxè que dissabte a la matinada va assestar una coça mortal al jove italià de 22 anys Niccolò Ciatti. Així ho va avançar ahir a Diari de Girona l'advocat de l'establiment d'oci nocturn, Joaquim Boadas. «Pensem que l'autor de la coça, Rassoul Bissoultanov, sabia què feia perquè va actuar amb molta precisió, amb un únic cop i sabent on tocar per provocar una hemorràgia cerebral», va valorar ahir Boadas. Per aquest motiu, l'advocat del local va subratllar que no creuen que hi hagués «cap tipus d'influència» de begudes alcohòliques o de drogues. «La víctima es trobava indefensa de genolls a terra i, tot i això, l'agressor, amb traïdoria, va executar el cop mortal», va argumentar Boadas, qui va afegir que per això consideren que es tracta d'un delicte d'assassinat i no d'un homicidi. A aquesta petició s'hi sumen també, com a acusació popular, la Fecasarm i la Internacional Nightlife Association. Totes tres acusacions van ser acceptades dimarts pel jutjat de Blanes. «L'Associació entén que aquest succés afecta la imatge de l'oci nocturn en àmbit internacional», va recalcar Boadas.

Els tres detinguts, de 20, 24 i 26 anys, van passar dilluns a la tarda a disposició del Jutjat de Blanes i després de declarar el jutge va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per al considerat autor material del cop que va provocar la mort al jove italià. Els altres dos, en canvi, van quedar en llibertat. Un d'ells, sense cap restricció perquè tot apunta que ni tan sols es trobava al lloc dels fets al moment de l'agressió. Per al tercer, que sí que hauria participat en la baralla, el jutge va dictar la prohibició de sortir del territori Schengen. Segons l'advocat de l'autor del cop, aquest va declarar que havia begut i que havia pres drogues però que estava molt penedit pels fets. Els lletrats dels acusats també van explicar que són d'origen txetxè i que tenen asil polític a França, però van negar que tinguin formació o pertanyin a cap grup paramilitar.

D'altra banda, Boadas es va referir de nou als controladors d'accés i va insistir que l'atac va ser «molt ràpid». «El DJ, seguint el protocol de seguretat, va parar la música i va encendre els llums, però tot va passar en uns 45 segons i els controladors van arribar al cap d'un minut i mig», va detallar l'advocat del ST. Trop', recordant que tot i que no tenien cap vigilant de seguretat, sí que tenien nou controladors, més del doble dels quatre obligatoris per normativa. En aquest sentit, Boadas va indiciar que els «únics» que podien haver intervingut eren els altres joves que eren al local. «Sabem que una persona ho va intentar i va rebre un cop de puny», va relatar, afegint que els agressors es van enfrontar als controladors i van ser expulsats del local.

Obrir aquesta nit

Amb relació a la reobertura de la discoteca, l'advocat va avançar que tenen previst presentar avui, a les dotze del migdia la documentació requerida per l'Ajuntament amb la idea d'obrir aquesta nit. «Es demanava una memòria de seguretat que estem acabant de perfilar i esperem que l'Ajuntament compleixi el seu compromís de reobrir la mateixa nit una vegada aquesta estigui presentada», va afegir Joaquim Boadas, qui també és cap dels serveis jurídics de la Fecasarm.

L'Ajuntament de Lloret va decidir dilluns tancar cautelarment la discoteca, després de detectar anomalies de «caràcter greu» en matèria de seguretat.