23 de agost de 2017
23.08.2017

Lloret aixeca parcialment les mesures de seguretat després de l'atemptat

Manté les tanques de formigó als principals carrers de vianants del centre però reobre l'avinguda Just Marlès i el passeig Marítim

23.08.2017 | 18:59
Una de les tanques de formigó instal·lades a Lloret de Mar en motiu del dispositiu de seguretat després dels atemptats

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha aixecat una part de les mesures de seguretat preses després dels atemptats terroristes a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils (Baix Camp) el passat 17 d'agost. D'aquesta manera, els vehicles poden tornar a circular de nit per l'avinguda Just Marlès i el Passeig Marítim de la localitat. Des de divendres estava tallada la circulació de deu de la nit fins a les sis de la matinada en sentit muntanya-mar. En canvi, el consistori manté les tanques de formigó als principals carrers per a vianants del centre. La idea del govern municipal és anar retirant les mesures "a poc a poc", segons ha dit l'alcalde Jaume Dulsat. El 28 d'agost equip de govern i policia es tornaran a reunir per a revisar aquestes actuacions i si cal mantenir-les o no.

Després que la Conselleria d'Interior desactivés aquest dimarts el dispositiu 'Cronos', Lloret de Mar ha començat a reduir les mesures de seguretat a la seva franja turística. La principal modificació respecte a les decisions preses el passat divendres afecta al trànsit rodat. Des d'aleshores, s'havia prohibit la circulació entre les onze de la nit i les sis de la matinada a vehicles per l'avinguda Just Marlès i el passeig Marítim. Ara, Ajuntament i cossos de seguretat han acordat reobrir-lo en aquesta franja hora en sentit muntanya-mar ja que en el contrari ja s'hi podia circular.

El que s'ha acordat mantenir són les pilones de formigó tipus 'New-Jersey' que bloquegen l'accés de vehicles a la zona de vianants del centre. Aquestes estan ubicades a les cantonades del carrer Sant Pere amb el de Verge de Loreto i Oliva. També n'hi haurà al passeig Manel Bernat, a la zona de terra del passeig de Jacint Verdaguer a la plaça de la Vila, a les voreres de l'avinguda Just Marlès i a la platja de Fenals des de l'avinguda Amèrica. A més, les pilones de l'illa de vianants seguiran sense baixar entre les tres i les cinc de la tarda. El piló de Sa Caleta només s'obrirà a les nits per l'accés de veïns o alguns serveis concrets.

Lloret de Mar va prendre aquestes mesures tal i com van fer altres municipis turístics de Catalunya després dels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils. La idea del consistori és anar reduint les mesures extraordinàries però "a poc a poc", en paraules de l'alcalde de Lloret Jaume Dulsat. El proper dilluns, equip de govern i cossos de seguretat tornaran a avaluar la necessitat d'aquestes mesures.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook