La regidora del PP a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva Maria Mengibar abandonarà la representació d'aquest partit perquè «no em sento còmoda representant la candidatura de la qual formava part». Mengibar també ha concretat que no ha militat en aquest partit.

La regidora abandona les sigles del PP pels fets que han succeït arran del referèndum independentista de l'1-O. Precisament, arran de les càrregues policials que es van produir aquell dia, la regidora del PP a Palamós, Vanesa Mányik, ja va abandonar el partit en desacord amb l'actuació del govern de Madrid.

Mengibar es va presentar a les eleccions municipals del 2015 com a número dos del PP. Arran de la renúncia del cap de llista a seguir a l'Ajuntament de Maçanet, Mengibar va prendre possessió de l'acta de regidora aquest juliol.

La regidora, que passarà a ser no adscrita, diu que pren la decisió «davant dels fets ocorreguts aquests darreres dies i davant les dinàmiques que s'estan desenvolupant a Catalunya».

Mengibar argumenta que «la meva candidatura està basada en un projecte adreçat al poble», alhora que «treballo per Maçanet en base a uns valors i principis morals amb els quals m'he forjat com a persona».