30 de desembre de 2017
30.12.2017

Evadida de la justícia la tarotista sospitosa del crim del bidó de Lloret de Mar

Fa més d'un any que no compleix amb les compareixences periòdiques davant del jutjat

01.01.2018 | 07:10
Lloc on va ser trobat el bidó amb el cadàver d´Ana María Martos.

 El jutjat d'instrucció 4 de Blanes ha dictat una ordre de recerca, detenció i entrega contra Norma Beatriz Kuike, la tarotista sospitosa d'assassinar Ana María Martos el gener del 2004 i ordenar ocultar el cos ficant-lo dins un bidó ple de ciment i enterrant-lo en una parcel·la de Lloret de Mar. La policia va trobar el cadàver nou anys després, el juny del 2013, i la investigació va apuntar cap a Kuike, que aleshores era a l'Argentina. El jutjat va sol·licitar l'extradició i, finalment, va passar a disposició judicial el 16 de gener del 2015. El jutjat instructor va ordenar l'ingrés a presó però el 9 de febrer l'Audiència de Girona va fixar una fiança de 10.000 euros i Kuike va sortir en llibertat. Tot i que al principi la sospitosa va complir amb les compareixences periòdiques al jutjat, ho va deixar de fer. Per això, el jutjat l'ha declarat en rebel·lia i ha dictat l'orde per detenir-la.

El gener del 2016 el fiscal va imputar assassinat als dos sospitosos. Segons el relat de la fiscalia, els dos es van posar d'acord per matar a la víctima i, cap al 20 de gener del 2004, van portar Ana María Martos fins a casa d'ell, al carrer Nicaragua d'una urbanització de Lloret de Mar. «Quan es trobaven a l'interior del garatge de l'immoble, actuant de previ i comú acord, amb intenció d'acabar amb la vida d'Ana Maria Martos, van llançar un atac contra ella en el marc del qual li van donar mort», recollia el relat del fiscal.

Després de matar-la, exposava el fiscal, el veí, seguint les instruccions de Kuike, va embolicar el cadàver de la víctima, la va ficar dins un bidó, el va omplir de ciment i, finalment, el va enterrar en una parcel·la de la seva propietat a la urbanització Lloret Residencial. 

No la van trobar fins nou anys després, el juny del 2013. La investigació va guiar cap a Kuike, que en aquell moment era a l'Argentina. El jutjat va sol·licitar l'extradició, que va ser un fet el 16 de gener del 2015, quan la tarotista va passar a disposició judicial. Al jutjat, Kuike va assegurar que quan era a la casa de Lloret de Mar Martos va anar al lavabo i, quan va tornar a baixar al garatge, va veure que s'havia clavat una xeringa al pit. Llavors, li va entrar el pànic i va marxar d'allà. 

Després de declarar, el jutjat va decretar presó sense fiança, una mesura que l'Audiència de Girona va modificar el febrer del 2015, deixant-la en llibertat si pagava una fiança de 10.000 euros.

Un cop lliure, Kuike va començar complint amb les compareixences periòdiques al jutjat però ho va deixar de fer a mitjans 2016. Davant d'això, el jutjat va dictar una providència acordant citar la investigada a través del seu advocat el febrer del 2017 però tampoc va donar fruits perquè el seu lletrat va informar que desconeixia on era Kuike.

Arran de les evidències de fugida de la sospitosa, el jutjat ha dictat una ordre de recerca, detenció i entrega.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit