Els Mossos d'Esquadra van detenir el 30 de gener a Lloret de Mar quatre homes, d'entre 23 i 44 anys, i veïns de Vidreres, Sevilla i Barcelona, per cultivar més de 1.200 plantes de marihuana en dues cases de la població. Els fets es remunten a aquell mateix dia, quan diverses patrulles de la comissaria de Blanes van saber que en una casa del carrer Saturn hi podria haver una plantació i que també tindria el comptador de llum punxat.

Quan els agents hi van arribar van veure quatre persones que s'estaven emportant diverses plantes ja tallades sota el braç i estris per al cultiu. Els mossos van aconseguir enxampar-ne tres i els van detenir, mentre que el quart va fugir.

Després de fer diverses comprovacions, van detectar que una casa del mateix carrer tenia totes les portes, finestres i persianes tancades i que, en un dels balcons, hi havia roba estirada a terra per evitar la sortida d'olors. Al cap de poques hores van detenir el darrer fugitiu quan sortia del jardí d'una de les finques.

L'endemà i després d'obtenir un manament judicial, la unitat d'investigació de la comissaria de Blanes va fer entrades a tots dos domicilis, on van localitzar 1.017 plantes de marihuana, 221 plantes tallades, diversos cabdells, 14 ventiladors, 88 bombetes amb transformadors, nou aparells d'aire condicionat, sis caixes de filtres i 400 testos amb terra, tot i que amb la tija de la planta ja escapçada. Els detinguts, la majoria amb antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.