El ple de Tossa de Mar va aprovar, dijous al vespre, un conveni de col·laboració amb l'Associació Sèlvans per a la implementació d'un itinerari forestal terapèutic en el sector de la finca municipal de Sant Grau.

L'objectiu d'aquesta associació és conservar el patrimoni forestal singular, valoritzar els serveis ecosistèmics dels boscos més madurs i la constatació científica dels beneficis d'aquests en la salut i el benestar de les persones, entre altres.

Segons va informar ahir el consistori, les actuacions començaran la setmana vinent, s'allargaran un mes i mig i consistiran en: recuperar un antic corriol que condueix fins a una font, deixant-lo lliure de vegetació; s'incidirà en l'estassada manual selectiva del sotabosc de diàmetre reduït deixant intactes totes aquelles espècies d'interès com és el boix grèvol o altres arbusts d'interès existents; s'arranjarà el ferm de diferents trams del recorregut, amb la creació de trenca-aigües a les zones amb major pendent vertical i s'enretiraran els obstacles que dificultin el pas; es dignificarà l'entorn de la font; i es fabricaran tres bancs d'acàcia pelada que s'instal·laran entorn de la font.

L'Ajuntament realitzarà una contribució anual de 1.000 euros a Sèlvans perquè, entre altres accions, es faci promoció de l'itinerari de Tossa i s'instrueixi les persones que se'n faran càrrec. El conveni tindrà una durada de 2 anys. «Afavorirem les complicitats necessàries per tal d'enfortir un nou producte de turisme de salut i benestar vinculat als boscos amb funcionalitat terapèutica», va valorar l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU).

D'aquesta manera, Tossa formarà part d'aquesta xarxa de la qual ja formen part municipis gironins com: el de Can Fornaca a Caldes de Malavella, el de Palau Sacosta a Girona o el de Serra d'Heures a Sant Hilari Sacalm.

Nova empresa de neteja

D'altra banda, el ple també va aprovar la delegació de la competència de gestió del servei de neteja viària, recollida, transport i valorització d'escombraries a favor del Consell Comarcal de la Selva, a través de l'empresa mixta Serveis Ambientals de la Selva, Nora SA.

L'Ajuntament tossenc ja tenia delegats al Consell el servei de recollida selectiva i la deixalleria. El nou pla contempla que Nora assumeixi íntegrament la recollida de residus del municipi, així com el servei de neteja viària.

El servei tindrà, un cop implantat, un cost total d'1.810.000 euros, amb una inversió estimada d'uns 1.940.000 euros i està previst que entri en funcionament en la seva totalitat durant l'últim trimestre d'aquest any.