La Policia Local de Blanes

Aquesta setmana s'ha fet la primera parada de venda d'escuts solidaris i es continuarà a la resta de centres

La Policia Local de Blanes es va adherir a la campanya #pelsvalents, i consisteix en la venda d'uns escuts solidaris brodats d'aparença similar als oficials de la Policia Local de cada municipi que s'hi ha afegit. Sobre l'escut hi ha el leitmotiv: #pelsvalents,

La iniciativa la van impulsar l'octubre del 2017 la Policia Local de Sant Celoni conjuntament amb la de Caldes de Malavella i Hostalric, amb l'objectiu de recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil.

Tots els diners que s'estan recaptant amb la implicació de més d'una vuitantena de cossos policials locals d'arreu del territori, es destinen íntegrament al Sant Joan de Déu Pediatric Center de Barcelona.

Actualment a Blanes ja hi ha 11 llocs de distribució on es poden adquirir els escuts solidaris #pelsvalents.

Ara, la idea és intensificar la campanya de venda dels escuts solidaris #pelsvalents anant a buscar directament els seus principals destinataris: la canalla i la gent jove de Blanes.

Per aquest motiu, des de la Policia Local es van posar en contacte amb les direccions dels centres educatius, així com amb les respectives Associacions de Mares i Pares d'alumnes d'arreu de la vila (AMPAs) per coordinar la sèrie de visites a tots els que hi volguessin donar suport.

Afortunadament totes les escoles i instituts han recolzat la iniciativa, de manera que la previsió és arribar als 12 centres que hi ha d'ensenyament primari i secundari de Blanes.

Aquesta setmana s'ha iniciat la gira a l'Escola Pinya de Rosa, on aquest passat dijous s'hi va instal·lar una carpa amb cartells informatius i representants de l'AMPA del centre, que es van encarregar de vendre els escuts.

La parada la va completar un cotxe patrulla de la Policia Local de Blanes perquè la canalla tingués l'oportunitat de pujar-hi i veure'l de prop.

La Policia Local de Blanes s'ha marcat l'objectiu de poder recaptar 6.000 euros a través de la venda d'escuts solidaris. Per això, n'han comprat 1.500, dels quals una bona part ja s'ha adquirit durant les darreres setmanes.

La idea és continuar la setmana vinent instal·lant la parada en un nou centre escolar encara per determinar i seguir fins a completar-los tots.

La següent destinació ja confirmada serà l'Escola Sa Forcanera, a Mas Enlaire, així com a l'Escola Quatre Vents. Posteriorment, després del parèntesi que marcaran les vacances de Setmana Santa, la ruta de la Policia Local continuarà a l'Escola Mossèn Joan Batlle, a Ca la Guidó, i seguirà amb la resta.

Acostar la Policia Local als infants

Un valor afegit que significa aquest nou pas en la campanya de venda dels escuts solidaris va quedar força palès la tarda d'aquest passat dijous. El reclam que va significar per a la canalla poder acostar-se i pujar dalt del vehicle policial aparcat davant l'escola va provocar que un allau de nens i nenes fessin cua per poder gaudir de l'experiència única de poder muntar al cotxe patrulla, accionar la sirena policial o bé parlar pels altaveus.