Una barca de pescadors va localitzar, ahir al matí, el cadàver del caiaquista que va desaparèixer dissabte mentre realitzava una travessia entre Mataró i Blanes, segons van confirmar els Mossos d'Esquadra. El cos de l'home, de 58 anys, va ser trobat entre les nou i dos quarts de deu del matí a unes vuit milles davant de la costa blanenca.

L'alerta als serveis d'emergències la van donar els pescadors de l'embarcació d'arrossegament d'Es Niell, que ahir al matí havia sortit a feinejar. La tripulació va localitzar el cos, que duia el neoprè, davant de la cala Sant Francesc de la població. Salvament Marítim i els Mossos s'hi van desplaçar amb dues embarcacions i van portar el cadàver fins al port de Blanes cap a un quart de dotze del migdia. Fins a les instal·lacions s'hi van desplaçar, també, efectius de la Guàrdia Civil, equips mèdics i el forense. L'aixecament del cadàver es va fer cap a tres quarts d'una del migdia.

Dues jornades de recerca

El caiaquista, que era veí d'Argentona, va sortir dissabte a primera hora del matí de Mataró amb la intenció de fer una travessia fins a Blanes, on es preveia que arribés pels volts de les quatre de la tarda. L'home era expert en caiac i ja havia fet en diverses ocasions aquesta ruta.

En veure que no arribava, el germà de l'home, que l'anava seguint per terra a través d'una aplicació de mòbil, va donar l'alerta als equips d'emergència que de seguida es van posar a treballar.

Durant l'operatiu de recerca que es va muntar diumenge, es va localitzar el caiac surant a cinc milles mar endins, davant la costa de Malgrat de Mar. A l'interior de l'embarcació hi van trobar el telèfon mòbil, la documentació i altres pertinences del desaparegut. A més, l'home portava un neoprè i una armilla.

Les tasques de recerca van continuar dilluns al matí quan Bombers, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Creu Roja i Salvament van estar pentinant diferents punts. Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers van resseguir la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament va rastrejar la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra de la Creu Roja va pentinar la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. Al migdia, s'hi va incorporar una unitat aquàtica dels Mossos. A l'operatiu també hi va participar un helicòpter de Salvament i un dels Bombers.

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona hauran de determinar, a partir d'ara i en el seu posterior examen, les causes de la mort.