La instal·lació de càmeres de videovigilància a diverses urbanitzacions del municipi de Lloret de Mar ha estat la proposta més votada en els pressupostos participatius de l'Ajuntament per aquest 2018. La votació es va dur a terme de l'1 al 15 de juny, i la proposta de les càmeres ha resultat guanyadora d'entre les 10 que l'Ajuntament proposava, han informat fonts municipals.

A diferència d'edicions passades, en les que les propostes sotmeses a votació estaven relacionades amb diverses zones, aquest any 2018 s'ha demanat a la ciutadania propostes per a tot el municipi, amb més impacte, de caire global i amb un cost de fins a 500.000 euros. Després de la corresponent validació i priorització, deu van ser les propostes que es van poder votar en la fase final, resultant guanyadora la de la instal·lació de càmeres de vídeovigilància, a diverses urbanitzacions, connectades amb el servidor de la Policia Local, amb 523 vots en total.

La majoria de les deu propostes que es podien votar tenen un important accent social i de ciutadania, com ara la que ha estat la segona més votada, la construcció o compra d'una nau per a ús d'hotel d'entitats amb 422 vots; i la tercera, la de millora de la mobilitat a diversos carrers, voreres i de l'accessibilitat al Nucli Antic amb 286 vots.

Participació en augment

Per a l'alcalde, Jaume Dulsat, «valoro positivament els resultats ja que la participació ha passat del 3,27% en l'edició anterior a un 6,04%, fet que ens confirma que el canvi de model dels pressupostos participats d'enguany ha resultat positiu».

En paraules del regidor de Participació, Josep Lluís Llirinós, «aquest increment de participació mostra la qualitat de propostes realitzades i que, com a projecte, els Pressupostos Participats es van consolidant, permeten la implicació dels veïns i veïnes en el seu entorn, alhora que reflexionen sobre el que pot ser útil a l'espai públic».

Aquests Pressupostos Participats tenien una base censal de 32.234 persones.