L'Ajuntament de Blanes posarà en marxa el proper dimarts la darrera fase del nou circuit circulatori que ha estat implementant els darrers dies amb motiu de l'acabament de la primera fase de la urbanització del Pla Parcial Costa Brava, al nord-est de la ciutat. La principal modificació que entrarà en funcionament en aquesta fase afectarà l'avinguda Joan Carles I, que es transformarà perquè passi a ser un vial d'un sol sentit circulatori. Fins ara, l'avinguda Joan Carles I, una de les principals artèries d'entrada al municipi pel nord-est de Blanes, era de doble sentit circulatori en el tram comprès entre la plaça de l'Escorxador i el carrer Treumal a l'altra extrem, en el nexe de comunicació amb la carretera d'accés a la Costa Brava.

A partir d'aquest proper dimarts, doncs, l'avinguda Joan Carles I serà de direcció única, en el sentit d'entrada a la població, ha informat l'Ajuntament. D'aquesta manera, es completarà l'itinerari recomanat d'entrada a Blanes, ja que aquest vial enllaça amb l'avinguda Jaume I, que el passat 3 de juliol va modificar el seu únic sentit circulatori per passar a ser, des d'ara, d'entrada. Així doncs, els vehicles que vinguin de Lloret i vulguin entrar a Blanes pel sector nord-est, podran fer-ho agafant l'avinguda Joan Carles I i seguint per l'avinguda Jaume I, anant a parar a la plaça Solidaritat.

Per la seva banda, l'itinerari recomanat per sortir de Blanes pel sector nord-est és agafar la part nord de la rambla Joaquim Ruyra, des de la plaça Solidaritat, i seguir tot el seu traçat. Després de la intersecció amb els carrers Tordera i Mas Enlaire, continua passant pel costat de la plaça 11 de Setembre, i enllaça amb la riera coberta que va a parar a la nova girola d'intersecció amb l'avinguda de la Pau i el carrer Mas Palou.

Des d'aquesta girola, l'itinerari recomanat per sortir és seguir pel carrer Mas Palou en sentit nord, travessant l'avinguda del Parlament. Aquí hi ha una nova intersecció amb una rotonda que permet dues opcions: una és girar a la dreta per sortir a la GI-682 passant fins anar a parar a la cruïlla on hi ha la rotonda d'accés a Mas Borinot; i l'altra opció és seguir circulant pel carrer Mas Palou que acaba amb la rotonda d'intersecció amb la GI-682, i que també connecta amb les urbanitzacions Residencial Blanes i Vistamar.

Una altra modificació circulatòria que entrarà en funcionament el pròxim dimarts 10 de juliol serà l'obertura al trànsit de vehicles d'un tram del carrer Mas Palou, que ara està encara tancat al públic i només permet l'accés als veïns. Aquest tram serà de doble sentit circulatori entre la rotonda de la rambla Joaquim Ruyra i el carrer Mas Palou amb l'avinguda Joan Carles I.