L'Ajuntament de Tossa ha posat a disposició dels gestors d'aparcaments de la població una aplicació gratuïta on el ciutadà està informat a temps real de l'estat dels aparcaments del municipi. Aquesta aplicació, que es pot descarregar per Google Play i App Store, es troba englobada a l'aplicació «Tossa de Mar al teu mòbil», que l'Ajuntament ha posat a l'abast del ciutadans i que dona a conèixer els diferents serveis i atractius que ofereix el municipi, han informat fonts municipals.

A banda de tota la informació referent a agenda o telèfons d'interès -com poden ser centres de salut, parades de taxi, establiments hotelers, les platges, els punts de recàrrega elèctrica, benzinera o les rutes de turisme actiu-, l'aplicació permet conèixer l'estat dels aparcaments i informa d'incidències dins del marc «Millorem Tossa».

Segons el regidor d'Urbanisme, Manu Mohedano, «aquesta aplicació georeferencia els diferents aparcaments de la població i permet mantenir informat els ciutadans en temps real sobre l'estat dels aparcaments a Tossa».

Estratègia «smart»

L'aplicació de Tossa de Mar per a dispositius mòbils forma part d'una estratègia smart, amb la qual es tendeix a una gestió més intel·ligent dels serveis, seguint el repte de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i dels visitants de la vila, tot accedint a serveis i continguts de manera més àgil, personalitzada i geolocalitzada, ha informat l'Ajuntament.

Mohedano conclou que «aquesta aplicació ens serveix per aprofitar el potencial que ofereixen les noves tecnologies i mantenir els ciutadans informats de tot el que passa al nostre municipi».