19 de setembre de 2018
19.09.2018
Diari de Girona

El CSIF denuncia la falta de policies a Tossa de Mar i l'alcaldessa ho nega

Segons el sindicat, els agents es van negar a fer hores extres el passat mes d´agost com a «protesta»

19.09.2018 | 20:10
Agents de la Policia Local de Tossa de Mar

El sindicat CSIF va denunciar ahir a través d´un comunicat una falta «greu» d´efectius en la Policia Local de Tossa de Mar, mentre que l´alcaldessa, Gisela Saladich, va negar que la situació sigui tan alarmant. Saladich va explicar que, durant l´estiu, hi ha hagut set baixes en una plantilla formada per 27 integrants i que la llei pressupostària li impedeix anar més enllà en les contractacions, però va insistir en la normalitat que s´ha viscut després que CSIF assegurés que la ciutat està «desprotegida».
Aquest sindicat va precisar en el seu comunicat que els agents es van negar a realitzar hores extres a l´agost «a manera de protesta», després que fos la solució per cobrir «qualsevol incidència fora del servei». A més, segons s´exposa en el document, el sou de la Policia de Tossa és «molt més baix» que la mitjana a Catalunya i que han d´atendre tasques dels Mossos d´Esquadra que se´ls deriven en no tenir aquests comissaria en aquesta localitat de la Costa Brava. En el comunicat, el CSIF afegeix que la plantilla reivindica poder fer vacances a l´estiu i que està composta en un 40% per interins, amb la qual cosa hi ha «torns en els quals només hi ha un funcionari de carrera». «Tot l´anteriorment exposat causa la fugida d´agents a altres cossos i destins», afegia el text, que per a l´alcaldessa «falta a la veritat».
Per últim, el CSIF va assegurar que els representants sindicals van demanar a l´Ajuntament una sèrie de documentació i una primera reunió però que no han «obtingut cap resposta».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook