Lloret de Mar convertirà la platja gran de Lloret en una pantalla nocturna de «mapping» durant la temporada alta. Així ho va donar a conèixer ahir la Mesa Empresarial de Turisme, que va explicar que el projecte s'anomena Lloret in light i forma part del pla de reconversió turística del municipi. Aquesta iniciativa, de la qual encara es coneixen pocs detalls, comptarà amb un pressupost de 648.000 euros, que engloben els sistemes de software, altaveus, projectors necessaris i el conjunt de leds que s'instal·laran al passeig marítim. Aquests últims tindran una doble funcionalitat per a la pròpia il·luminació eficient a l'espai públic.

Sobre les imatges que es projectaran, el regidor de platges, Jordi Orobitg (ERC), va avançar que, encara no es poden desvetllar, però que estan rebent l'assessorament d'un artista britànic. «La idea seria fer-ho des de Setmana Santa fins a l'octubre, però encara s'ha de concretar», va precisar Orobitg, que va afegir que, inicialment, es farien projeccions «dos o tres dies a la setmana» i en un horari concret. En aquest sentit, l'edil lloretenc va puntualitzar que «amb molta sort» el projecte podria ser una realitat el pròxim estiu.

Aquesta iniciativa es podrà desenvolupar després que el consistori rebés, la setmana passada, una subvenció europea de 2.269.912 euros, la més gran que s'ha concedit a Catalunya aquest any. Concretament, prové del fons Feder i es va gestionar a través de l'entitat Red.es. L'Ajuntament lloretenc va presentar el projecte «Destinació Turística Intel·ligent» per un valor de 3.242.732 d'euros i ha rebut el 70% de la inversió. La resta, un total de 972.820 euros, l'aportarà el consistori en un període de dos anys.

El Pla Operatiu detalla fins a 29 propostes d'actuacions a desenvolupar en el període 2014-2020, agrupades pels àmbits de connectivitat i mobilitat del municipi, regeneració urbana, modernització, renovació i noves inversions per part de les empreses dels diferents sectors turístics de Lloret. També en aspectes d'eficiència energètica, telecomunicacions, creació i consolidació de productes estratègics i esdeveniments.

En aquest sentit, el president de la Mesa Empresarial de Turisme, Josep Maria Molist, va expressar la seva satisfacció per l'execució del projecte i va elogiar «el bon lideratge de l'Ajuntament». Molist també va valorar positivament la temporada estival i va subratllar que els visitants de Lloret cada vegada tenen més interès per aspectes culturals i pel turisme actiu.

La Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar és una associació d'empresaris multisectorial. La formen els gremis i associacions empresarials i les principals empreses de Lloret de Mar.