La investigació per intentar descobrir què va passar amb en Marc i la Paula al pantà de Susqueda continua més activa que mai amb noves proves que obren i tanquen diferents hipòtesis de qui podria haver causat la morts dels dos joves del Maresme. Ahir al matí, el Jutjat de Santa Coloma de Farners va notificar a la defensa del principal investigat -Jordi Magentí- els resultats de les analítiques provinents del centenar de mostres que es van recollir durant les entrades i escorcolls en els domicilis de l'acusat a la localitat d'Anglès, així com en l'escorcoll del seu vehicle Land Rover Defender.

La finalitat d'aquestes analítiques era obtenir en alguna de les mostres l'ADN dels joves assassinats, fet que hauria vinculat el detingut amb les seves morts. A partir, doncs, d'aquest informe elaborat pel Laboratori Biològic dels Mossos d'Esquadra s'ha pogut determinar que les mostres biològiques obtingudes o bé perta­nyen al principal sospitós del doble crim del pantà o bé no permeten determinar-ne el perfil genètic perquè són «de baixa qualitat». El que no s'ha trobat en cap de les mostres analitzades és l'ADN de de les dues víctimes.

Més d'un centenar de mostres

Des de la Unitat Central del Laboratori Biològic s'han analitzat més de 150 mostres, principalment objectes i peces de vestir de Magentí on havien aparegut rastres de sang. La majoria d'aquestes es van aconseguir als domicilis del detingut a la localitat d'Anglès: unes al carrer Font del Canyo i les altres al carrer Nou. Samarretes, sabates, una jaqueta impermeable o pantalons són algunes de les peces que s'han analitzat.

També n'hi ha que provenen del vehicle que feia servir, un Land Rover Defender, d'on els investigadors també en van extreure un bon grapat d'objectes, com per exemple una armilla reflectant, un parell de guants, tovalloles, una gorra de beisbol, una cinta mètrica o, fins i tot, un repel·lent de mosquits. També van analitzar les eines que duia a dins del cotxe, entre les quals hi havia tres tornavisos, una clau Allen, una navalla i dues eines d'esmolar.

No totes les mostres estudiades provenien d'aquí. El laboratori també ha analitzat mostres obtingudes al pantà de Susqueda, entre aquestes, algunes de recuperades gràcies a la unitat aquàtica del cos policial.

Petició de llibertat

Fa només uns dies, concretament a principis d'aquesta setmana, la defensa de l'acusat de matar els dos joves -exercida pel despatx Salellas Advocats- va demanar la llibertat de Jordi Magentí. El presumpte autor del doble assassinat es troba en presó provisional des de fa set mesos i mig al centre penitenciari del Puig de les Basses. Una mesura que, al parer de la defensa, hauria de tenir un «criteri d'excepcionalitat».

En la petició que es va presentar als jutjats, s'argumentava que la hipòtesi policial de com el seu client presumptament hauria perpetrat el crim era «inconsistent a aquesta alçada de la investigació» i, al seu parer, la investigació «s'ha esforçat per imaginar i realitzar hipòtesis» de com va fer el trasllat dels cossos dels dos joves amb el caiac. També assegurava que l'informe remès aquest estiu no té en cap moment en compte que Magentí «no sap nedar, que ell no té cap experiència utilitzant un caiac i que, a més, no disposa de força com per carregar dos cossos al caiac sense que bolqui amb les respectives motxilles i les pedres amb què després van ser llançats els cossos a la profunditat».