L'Ajuntament de Blanes i la Generalitat treballen colze a colze per intentar resoldre la situació de la quinzena de persones que mantenen la tancada d'immigrants i refugiats de Blanes. A principis de juny, una trentena de persones va decidir tancar-se a l'Esbarjo Parroquial per protestar contra la situació de desempara que viuen alguns immigrants. Ara, tan sols en queden una quinzena.

La majoria podran empadronar-se al municipi de la Selva, i el Govern local preveu poder resoldre la situació properament. Mentrestant, ha contractat un mediador que s'està entrevistant de forma individual amb cada un d'ells per conèixer la situació i donar una resposta personalitzada a cada cas.

La Generalitat i l'Ajuntament van reunir-se ahir per intentar resoldre la situació de les persones que segueixen a la tancada d'immigrants i refugiats a l'Esbarjo Parroquial del municipi. Actualment hi ha una quinzena de persones, tot i que el volum de gent ha anat fluctuant des del juny, quan es va iniciar aquesta tancada de protesta. De tots ells, n'hi ha dotze que es podran empadronar a Blanes, vuit dels quals ja estan inscrits en el sistema, perquè els consti que no tenen un domicili fix i evitar problemes durant l'empadronament.

Les altres quatre es preveu que s'inscriguin en el mateix sistema en els propers dies. Totes les persones que hi ha ara mateix a la tancada són immigrants de l'Àfrica Subsahariana. La majoria d'ells provenen de Gàmbia, però també hi ha persones de Senegal i de Nigèria.

Per resoldre les demandes que tenen, l'Ajuntament de Blanes ha contractat un mediador a partir d'un contracte-programa amb la Generalitat. La setmana passada, aquesta persona va començar a trobar-se de forma individual amb cada membre de la tancada per conèixer el cas de primera mà.