Els Mossos d'Esquadra estan investigant una presumpta agressió sexual a una menor en el barri d'Els Pins de Blanes. Segons va informar aquest cos policial, els fets es van produir al llarg de la matinada del passat 6 de desembre, a la vora dels antics camps de futbol que, actualment, es troben en runes després de l'enderroc que s'hi va efectuar la setmana passada. Els fets van ser denunciats a la comissaria dels Mossos de Blanes i la investigació segueix oberta.

La majoria de veïns d'aquest barri fa anys que denuncien els aldarulls que s'hi produeixen els caps de setmana i les vigílies de festius i que, alguns d'ells, relacionen amb les discoteques i locals d'oci nocturn instal·lats en aquest sector. Actes incívics com: crits i baralles a altes hores de la matinada; vòmits i orins en carrers i entrades de cases i edificis; cotxes i motocicletes destrossades o grups de joves bevent alcohol a la via pública.

De fet, i arran d'aquestes queixes i de diversos informes policials, l'Ajuntament va decidir fer tancar dues hores abans -a les quatre de la matinada en lloc de les sis- dos d'aquests establiments: la discoteca Arena i Las Vegas. A la primera, la reducció horària se li va aplicar l'octubre passat i té una durada de nou mesos. A la segona, la mesura se li va imposar a finals de novembre i té un termini de set mesos.

Tot i la mesura, però, els aldarulls s'han seguit produint en aquest barri. En aquest sentit, la patronal catalana de l'oci nocturn, Fecasarm, ha reiterat diverses vegades que es «responsabilitza» els locals d'oci nocturn d'un problema que és «d'ordre públic». «Com hem dit des del primer dia, el que fa falta és més presència policial i treballar la conscienciació i el civisme», va remarcar el president de l'entitat, Joaquim Boadas, qui va tornar a subratllar que el que ha de fer l'Ajuntament és aplicar el pacte per la convivència nocturna al qual Blanes es va afegir l'any 2007.

La presumpta agressió sexual es va produir al voltant dels antics camps de futbol d'Els Pins, un espai en desús que, actualment, es troba en obres després que la setmana passada es finalitzes l'enderroc de les instal·lacions iniciat l'any 2014.