El ple de Blanes va aprovar ahir una modificació puntual en el sector Costa Brava per permetre que l'empresa Decathlon, especialitzada en la venda de productes esportius, es pugui instal·lar a la localitat durant un mínim de 30 anys. Segons va explicar la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC) aquest canvi permetrà construir una nau de 3.000 metres quadrats amb una superfície de venda de 2.500 m2 i més de 200 places d'aparcament i, concretament, afectarà l'illa delimitada pels carrers Mas Palou i avinguda Parlament. «Creiem que ens beneficiarà perquè aportarà riquesa i llocs de treball al poble» va explicar Celaya qui va precisar que si el Decathlon no es fes a Blanes «es faria a Malgrat o a Lloret».

En relació a la possible construcció d'un bloc de pisos a sobre de la nau comercial, la regidora d'urbanisme va remarcar que «amb tota probabilitat» no es farà tot i que va precisar que, una vegada esgotat el contracte, si aquesta empresa decidís marxar, els propietaris del terreny tindrien l'opció d'edificar en forma de pisos.

Des de l'oposició, tots els grups van donar suport a la proposta menys la CUP. Tot i això, la formació d'ERC va fer una sèrie de peticions a l'equip de govern com: que es compensi als petits comerços locals especialitzats en esports o que es negociï amb Decathlon que almenys el 80% de la plantilla contractada sigui de Blanes.

El punt es va aprovar amb 16 vots a favor (PSC, ERC, PDeCAT, Batega, Cs i EUiA) i dos en contra (CUP). Es van absentar de la votació l'edil del PP, Salvador Tordera i el republicà Àngel Canosa, per un conflicte d'interessos. En el ple d'ahir hi faltava Dolors Rubio. (ICV-EUiA).