L'associació d'AMPAs de les escoles de Lloret de Mar considera que la creació d'un nou institut amb dues línies de 1r d'ESO a la localitat és «totalment insuficient» per solucionar la «greu problemàtica que pateix» el sistema educatiu local. Així ha valorat Interampa, l'anunci que van fer el passat 22 de febrer, la Generalitat i l'Ajuntament de Lloret en relació a la construcció d'un nou institut a la zona de Sant Quirze. Un centre que està previst que comenci a funcionar el pròxim curs en un mòdul prefabricat instal·lat en un terreny del camí de Can Barnés i que acollirà una seixantena d'alumnes de primer d'ESO mentre s'aixequi el nou edifici.

A través d'un comunicat, Interampa critica que la mesura del Departament d'Educació és «insuficient» i detalla una llista de problemàtiques a resoldre segons el seu parer. Entre altres, es queixen de la «total manca de planificació» i dels «canvis reiterats» que es fan en les línies que han de tenir les diferents escoles lloretenques. També lamenten que, a causa de la «massificació existent», espais destinats a biblioteques o laboratoris s'han d'utilitzar per a classes o «menjador» o que fins i tot, «alguns alumnes han de fer classes als passadissos de les escoles». Una massificació que recalquen que s'agreuja pel gran nombre d'alumnes nouvinguts que es matriculen als centres educatius durant tot l'any.

A més, afegeixen que les AMPAs han de fer aportacions econòmiques per a la compra de material a causa de la «insuficiència en les aportacions destinades a inversions per part de les Administracions Públiques».

Finalment, carreguen contra la decisió d'Educació «d'encabir» un nou grup de 1r d'ESO a l'Institut Rocagrossa pel curs 2019-2020. «No entenem perquè el nou institut no pot començar amb tres línies en comptes de les dues anunciades», conclou l'Interampa en el comunicat.