La reforma i ampliació de l'actual hotel d'Entitats d'Arbúcies per convertir-lo en la nova seu de la llar de jubilats, començarà el pròxim 29 d'abril i està previst que estigui enllestida el 31 de desembre d'aquest any. Segons va informar el consistori aquesta setmana, les obres s'han adjudicat, a través d'un concurs públic, a diferents empreses locals.

L'alcalde, Pere Garriga, va recordar que el projecte es va aprovar en el ple municipal de finals de novembre de 2018 i va detallar que les obres tindran un cost aproximat de mig milió d'euros. «L'estructura exterior està en bon estat i el que s'haurà de fer és buidar-lo i fer-lo nou per dins», va avançar el desembre passat a Diari de Girona. El batlle també va especificar que, una vegada enllestits els treballs, s'haurà d'efectuar el trasllat de l'actual espai ubicat a l'edifici de Cal Xic, situat al carrer Sorrall, al nou espai del carrer Estenedor, i que s'ha demanat a l'Associació de Jubilats i Pensionistes que creïn una comissió de seguiment de les obres perquè vagin seguint tot el procés.

Aquest nou edifici disposarà de quatre plantes, una terrassa i un pati per realitzar-hi activitats durant els mesos de primavera i estiu. La planta baixa serà l'àrea administrativa i s'hi ubicaran els serveis de gestió i administració de l'Associació de Jubilats i el servei de perruqueria, que disposarà d'un accés independent. La primera planta estarà dedicada a la part social de la llar i acollirà la sala d'usos múltiples, la de televisió, la polivalent, la cafeteria, el billar i el pati. La segona planta estarà dedicada a l'àrea docent i formativa i comptarà amb una aula de tallers manuals, una d'informàtica, una per a usos múltiples, amb un servei de podologia i una terrassa exterior. I, finalment, a la tercera planta s'hi ubicaran els tallers i el magatzem.

Aquest trasllat, suposarà que els actuals estudis de Ràdio Arbúcies i el despatx de la Creu Roja, que fins ara tenien la seu a l'hotel d'Entitats, s'han de traslladar a altres espais del municipi. La Ràdio Arbúcies, serà instal·lada a les noves dependències del Centre Cultural Polivalent de les Naus Ayats, a la part de l'edifici que acull els bucs d'assaig. Aquest nou espai de la ràdio municipial disposarà de dues sales: un estudi i una sala de control.

Respecte a la Creu Roja, la seu de l'entitat s'ha traslladat al carrer Camprodon número 9, on seguiran oferint els mateixos serveis.