La discoteca Colossos de Lloret de Mar hauria intentat obrir al públic dimarts passat, tot i la suspensió de llicència d'activitat imposada el febrer passat per l'Ajuntament per a un període de vuit mesos.

Segons ha pogut saber Diari de Girona, l'establiment d'oci nocturn hauria aixecat la persiana i estava preparat per acollir assistents, ja que els llums estaven encesos i la música, en marxa. A més, els treballadors estaven preparats per començar la jornada, tot i que, en aquell moment, a l'interior no hi havia cap client.

Arran d'aquest fet, una patrulla de la Policia Local es va apropar a la discoteca per comprovar els fets i, un cop allà, hauria recordat al propietari de l'establiment que la suspensió de llicència d'activitat decretada per l'Ajuntament seguia en vigor. Tot i això, els agents policials van aixecar acta dels fets. Seguidament, el responsable hauria abaixat la persiana, apagat els llums i tancat el local.

Aquest intent d'obertura es va produir pocs dies després que els representants legals del negoci especifiquessin que la discoteca no va obrir per Setmana Santa perquè s'estaven realitzant unes «petites reformes a l'interior» del local i que no va tenir «res a veure» amb una suspensió de llicència. A més, el bufet d'advocats que representa la popular discoteca va avançar que estava previst que l'inici de temporada es fes durant el mes de maig. De fet, el mateix local ja fa setmanes que anuncia aquesta obertura a través de les xarxes socials.

Estira-i-arronsa des de l'abril

La polèmica relacionada amb l'obertura d'aquest establiment va saltar el passat mes d'abril, quan es va saber que l'Ajuntament havia imposat al Colossos una suspensió de llicència fins al mes d'octubre. En aquell moment, el consistori lloretenc va especificar que s'havia aplicat aquesta mesura després que el local d'oci nocturn incomplís, en dues ocasions, una ordre de tancament.

La primera es va produir fa dos anys i la segona, aquest estiu passat, quan, segons l'Ajuntament, es va detectar que la discoteca tenia un nivell d'emissió acústic que no era el legal i se li va requerir que tanqués mentre no solucionés la situació. Tot i això, el propietari del local va fer cas omís a l'ordre de tancament i va seguir obrint durant tota una setmana, fins que va presentar un informe que acreditava que complia amb els nivells acústics permesos.

Arran d'aquesta situació, l'Ajuntament de Lloret va obrir un expedient que es va resoldre al febrer i que suposava l'aplicació de diverses sancions econòmiques per al propietari per no complir els nivells acústics legals, que pujaven a uns 5.000 euros en total.

La conseqüència més important d'aquest expedient, però, va ser la suspensió de llicència d'activitat per a un període de vuit mesos que li va imposar l'ens municipal per haver desobeït una ordre de tancament i ser reincident. En aquest sentit, el regidor de govern, Jordi Sais, ja va concretar l'abril passat que la sanció no era ferma, i va dir que s'havia de complir «a menys que un jutge digui el contrari».

També va detallar que els amos del negoci van presentar un recurs de reposició per demanar poder obrir la discoteca mentre no es resol el recurs. Sobre la presentació d'un recurs contenciós administratiu contra la suspensió de llicència per part dels propietaris, el regidor va assegurar dijous passat que des de l'Ajuntament «no es tenia constància» que hagués «arribat».

Un pas que els representants legals del Colossos van assegurar, a principis de maig, que ja havien portat a terme al Contenciós administratiu número 3 de Girona. A més, van recordar que mentre la resolució sancionadora de l'Ajuntament lloretenc no sigui ferma en via administrativa, l'establiment seguirà obrint amb normalitat com ha fet els darrers anys.