El Consell Comarcal de la Selva ha impulsat un nou servei d'assessorament cultural dirigit a empreses, professionals i entitats culturals de la Selva. La nova iniciativa s'implementarà com a prova pilot als municipis d'Anglès, la Cellera de Ter, Sils, Osor i Vilobí d'Onyar.

L'objectiu de la mateixa és oferir atenció presencial i online amb especial focalització a la creació d'esdeveniments culturals, la gestió legal, administrativa i financera, la comunicació de projectes culturals i creatius i la recerca de finançament, entre d'altres.

El servei compta amb un grup de consultors experts en diferents àmbits que atendran les demandes del sector i dissenyaran tallers formatius d'interès general segons consultes ateses. La proposta respon a les demandes detectades en els darrers anys en l'àmbit cultural i creatiu a través de la iniciativa comarcal SelvaCultura.

La consultoria de cultura forma part del projecte Articulació d'un ecosistema cultural i creatiu a la Selva que inclou, entre d'altres accions, una eina de suport en matèria cultural dirigida als ajuntaments.

Segons el Consell Comarcal, ambdues eines estaran coordinades dins l'ecosistema cultural i creatiu que coordina el Consell Comarcal per assegurar que es resolen les necessitats comunes i que s'estableix un canal de comunicació entre els programadors i el talent cultural i creatiu de la comarca.

Tots els municipis

Així, els ajuntaments faran una presentació pública del nou servei: a Osor, el 29 de maig, a les 20 h a l'ajuntament; a Sils, el 4 de juny, a les 20 h al Centre Cívic; a Vilobí d'Onyar, l'11 de juny, a les 20 h del vespre a Can Roscada; a la Cellera de Ter, el dia 19 de juny, a les 20 h a l'ajuntament; i finalment a Anglès, el dia 20 de juny, a les 19 h, a la biblioteca.

Per inscriure's a les jornades es pot fer a través de la web del Consell Comarcal de la Selva.