Lloret pintat. Pintors del món és el títol d'una nova exposició que el pròxim dimecres, 17 de juliol, obre portes a la Masia de Can Saragossa.

L'exposició és el resultat del treball d'un grup de set artistes russos que, des de fa uns anys, volten pel món a la recerca d'indrets d'una bellesa singular per tal de poder copar-los amb el seu pinzell i a l'aire lliure. Aquest mateix grup va fer una estada a la població de Vermont, als EUA, i una de les seves darreres destinacions ha estat Lloret de Mar.

Durant un mes, aproximadament entre el desembre de 2018 i el gener de 2019, van decidir allotjar-se a Lloret per pintar els seus racons més bells i emblemàtics. Aquest grup d'artistes que volta pel món buscant llocs ideals per pintar, va variant a cada nova proposta. Fins i tot amb el temps ha anat incorporant artistes de nacionalitats diferents, anglesos o italians, entre d'altres.

Els artistes que hi han participat són russos de diferents generacions però comparteixen un anhel comú: el de mantenir viva la flama de la tradició pictòrica, una tradició que enfonsa les seves arrels en el Realisme de mitjans del segle XIX i que arriba fins als nostres dies, tot passant pel Realisme Socialista de l'època soviètica. Tots ells són membres de la Unió d'Artistes de la Federació Russa i han exposat les seves obres en mostres nacionals i internacionals. A més de dedicar-se a pintar, molts d'ells exerceixen la docència o ocupen altres càrrecs.