L'Ajuntament de Lloret de Mar va iniciar ahir els treballs de fonamentació del mòdul del nou institut del municipi, que es trobarà ubicat a la zona de Sant Quirze. En concret, la instal·lació entrarà en funcionament aquest setembre i està previst que albergui tres espais d'aula, un espai diàfan d'administració i una sala de professors.

Aquest mòdul prefabricat presenta un caràcter provisional, ja que en els pròxims anys s'espera que comenci la construcció del nou centre educatiu definitiu. «Tot dependrà dels pressupostos de la Generalitat», va comentar l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, mentre va reivindicar l'aposta de convertir l'espai en un «institut-escola».

Pel que fa al finançament, l'Ajuntament ha assumit el cost dels treballs de fonamentació, valorats en 105.000 euros, i també ha cedit els terrenys, anteriorment destinats a una zona verda. El departament d'Educació de la Generalitat, en canvi, ha sigut el que ha facilitat els 200.000 euros del mòdul.

«Tot i que el finançament de l'institut no és competència municipal, vam assumir aquest compromís perquè el nou centre fos una prioritat pel Departament», va assenyalar Dulsat.

Necessitat de l'institut-escola

Des del consistori es vol anar un pas més enllà. L'alcalde va assegurar que «continuen treballant amb la Generalitat perquè abans de la construcció definitiva del centre, aquest sigui un insitut-escola». De fet, la localitat ja compta amb l'institut-escola de Fanals, el qual Dulsat va remarcar el seu «model d'èxit». Els arguments que fomenten aquesta reivindicació, recauen en unes aules de primària «que van molt plenes» i amb una taxa d'immigració molt alta, fet que provoca una «especificitat dels alumnes, que s'han d'adaptar a un idioma i un nou mètode d'aprenentage».

D'altra banda, Francisco Pastor, regidor d'Educació, va remarcar que «l'educació és un projecte prioritari que hem de treballar conjuntament organismes públics i comunitat educativa; hem de reduir la massificació a les aules i augmentar els recursos per atendre la seva diversitat».

Així, al setembre començaran les classes en el nou centre una seixantena d'alumnes, tots ells de primer d'ESO. «L'any que ve ja tindrem estudiants de primer i segon curs i, per tant, s'hauran de construir tres aules més», va assegurar Dulsat.

Sota el nom d'institut Sant Quirze, aquest serà el quart centre d'educació secundària del municipi, juntament amb el Ramón Coll i Rodés, el de Rocagrossa i el de Fanals.